Χρυσές Σφαίρες: Ο Τομ Χανκς εκθείασε την Ελλάδα σε όλο το Χόλιγουντ

Δημοσιεύθηκε: 06/01/2020 18:09 Τελευταία Ενημέρωση: 06/01/2020 18:09 Από: Tachydromos

Ένας από τους πλέον ταλαντούχους και αγαπητούς εντός κι εκτός Χόλιγουντ τιμήθηκε για το συνολικό έργο του με το βραβείο καριέρας στις φετινές Χρυσές Σφαίρες και στα επινίκια σχόλιά του δεν ξέχασε να αναφερθεί και στην Ελλάδα.

Ο 63χρονος ηθοποιός τιμήθηκε κατά την τελετή απονομής των 77ων Χρυσών Σφαιρών με το Βραβείο Σεσίλ Μπ. ΝτεΜιλ για την προσφορά του στην Εβδομη Τέχνη, ενώ το βραβείο παρέδωσε η εκθαμβωτική Σαρλίζ Θερόν.

Ο 63χρονος ηθοποιός που προ ημερών πολιτογραφήθηκε Έλληνας από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για το πώς παραμένει τόσα χρόνια αγαπητός στο ευρύ κοινό, ανέγγιχτος από κακοτοπιές και σκάνδαλα.

Για την απάντησή του, ο Τομ Χανκς επιστράτευσε τον Κίανου Ριβς και την… Ελλάδα: «Δεν είναι στην ατζέντα μου, δεν είναι κάποιου είδους στρατηγική» είπε χαρακτηριστικά ο Τομ Χανκς, σημειώνοντας με χιούμορ πως ο Κίανου Ριβς έχει πιθανότητα την σωστή συνταγή για το πώς μπορεί να είναι αγαπητός από τον κόσμο.

«Όταν συνειδητοποίησα ότι το να είμαι ηθοποιός σημαίνει πως κάνω ένα επάγγελμα, μία τέχνη, δεν είχα φανταστεί πως θα έβρισκα κάτι πιο διασκεδαστικό στον κόσμο. Δεν είμαι εδώ για την εξουσία – αν και έχω λίγη… – δεν είμαι εδώ για τα χρήματα – αν και είμαι πλούσιος! Μπορώ να πάω στην Ελλάδα όποτε το θελήσω, για τέτοια άνεση μιλάμε…» δήλωσε ο Τομ Χανκς, προκαλώντας το γέλιο του κοινού.

Η συγκίνηση του Τομ Χανκς

Ο Τομ Χανκς συγκινήθηκε, μολονότι επιχείρησε να το κρύψει αστειευόμενος, υποστηρίζοντας ότι φταίει ένα κρυολόγημα που τον ταλαιπωρεί.

«Σας ορκίζομαι πως δεν είμαι τόσο ευσυγκίνητος στο σπίτι» είπε ο Τομ Χανκς χωρίς να μπορέσει ωστόσο να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Ο εμβληματικός ηθοποιός συγκινήθηκε κατά τη διάρκεια του λόγου του —στην αρχή, όταν μιλούσε για την γυναίκα του Ρίτα Γουίλσον και τα πέντε παιδιά του, «που είναι πιο γενναία από τον πατέρα τους», αλλά και μια ακόμη φορά λίγο πριν το τέλος.

Η Ελλάδα είναι παράδεισος

Αυτό όμως που είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον είναι τα όσα είπε μετά τη βράβευσή του, στη μίνι συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, όπου και το θέμα που κυριάρχησε ήταν η σχέση του με την Ελλάδα με αφορμή και την πρόσφατη πολιτογράφησή του, τιμής ένεκεν, ως Ελληνα.

Ηταν, μάλιστα, η πρώτη ερώτηση που του έτυχε από έλληνα ανταποκριτή στο Χόλιγουντ. Αλλά μόλις ο δημοσιογράφος τού συστήθηκε ο Τομ Χανκς αμέσως αποκρίθηκε:

«Α! Έχω ερωτήσεις για την τιμητική πολιτογράφησή μου ως Ελληνας: πρώτον πρέπει να υπηρετήσω στον στρατό; Δεν είμαι καλός σε αυτό, πονάω στα γόνατα και είμαι γέρος. Πρέπει να πληρώσω φόρους; Αστειεύομαι, είναι μεγάλη τιμή» είπε ο ηθοποιός, ο οποίος ως γνωστόν κάθε καλοκαίρι παραθερίζει στην Αντίπαρο.

Όταν του τέθηκε τελικά η ερώτηση, πόσο τον έχει επηρεάσει η Ελλάδα, ο Τομ Χανκς απάντησε:

«Η Ελλάδα είναι ένας παράδεισος. Η οικογένεια μου πηγαίνει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα. Έχω πάει σε όλον τον κόσμο, στα πιο όμορφα μέρη του κόσμου, κανένα όμως δεν ξεπερνά την Ελλάδα. Η γη, ο ουρανός, το νερό. Είναι καλά για την ψυχή σου. Είναι μέρος που σε γιατρεύει.

Ιδίως αν βάλεις τον εαυτό σου σε αυτό το φανταστικό, το πραγματικά φανταστικό, πρόγραμμα να κοιμάσαι ως το μεσημέρι, να ξενυχτάς ως τις 3 το πρωί, συζητώντας σε μια ταβέρνα. Είναι η καλύτερη ζωή που μπορεί να έχει κάποιος», είπε χαρακτηριστικά ο Τομ Χανκς.

In.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon