Τουρκάλα διπλωμάτης που συντόνισε απαγωγές στο Κόσοβο τέθηκε επικεφαλής για ανθρώπινα δικαιώματα

Δημοσιεύθηκε: 10/02/2020 20:34 Τελευταία Ενημέρωση: 10/02/2020 20:34 Από: Tachydromos

Σε μια σκανδαλώδη κίνηση η κυβέρνηση Ερντογάν, επιβράβευσε πρεσβευτή που συντόνισε την απαγωγή διαφωνούντων στο Κοσσυφοπέδιο.

Η πρώην πρεσβευτής χρίστηκε επικεφαλής του τμήματος ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η πρώην πρεσβευτής της Τουρκίας στην Πρίστινα Κιβιλτζίμ Κιλίτς ανταμείφθηκε για τις υπηρεσίες της στο Κοσσυφοπέδιο από τον πρόεδρο Ερντογάν, ο οποίος την διόρισε γενικό διευθυντή για το Συμβούλιο της Ευρώπης και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο υπουργείο εξωτερικών.

Μετά από μια αμφιλεγόμενη απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016, οι πιστοί απεσταλμένοι του προέδρου Ερντογάν, συμπεριλαμβανομένων των ριζοσπασών ισλαμιστών και υπερεθνικιστών διπλωματών, συντόνισαν μυστικές επιχειρήσεις σε ξένο έδαφος με στόχο τους αντιφρονούντες.

Η Πρέσβης κ. Κιλίτς οργάνωσε μιας επιχείρηση των υπηρεσιών πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ) στο Κοσσυφοπέδιο για να απαγάγει έξι Τούρκους υπηκόους - τους εκπαιδευτικούς Cihan Özkan, Kahraman Demirez, Hasan Hüseyin Günakan, Mustafa Erdem και Yusuf Karabina από σχολεία που συνδέονται με το κίνημα Γκιουλέν στο Κοσσυφοπέδιο, μαζί με τον Δρ. Osman Karakaya, στις 29 Μαρτίου 2018. Υποστηρίχθηκε ότι η MİT κλήθηκε να απαγάγει πέντε Τούρκους, αλλά ότι ο Öσκάν προστέθηκε στον κατάλογο στην Πρίστινα από τον Πρέσβη Κιλίτς.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές στο Κοσσυφοπέδιο, η πρεσβεία της Τουρκίας στην Πρίστινα ήταν καθοριστική για την υλικοτεχνική υποστήριξη και τον προγραμματισμό της απαγωγής και χρησίμευσε ως κέντρο κράτησης για την επιχείρηση απαγωγής στο Κοσσυφοπέδιο.

Οι Τούρκοι υπήκοοι φυλάσσονταν για λίγο στο γραφείο της πρεσβείας ή στην κατοικία της τότε πρεσβευτού Κιλίτς. Η εφημερίδα Cumhuriyet ανέφερε ότι έχουν φωτογραφηθεί στην έδρα της Τουρκικής Πρεσβείας στην Πρίστινα από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετά τη σύλληψή τους.

Slpress.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon