Δεύτερο Έβρο στα ελληνοαλβανικά σύνορα σχεδιάζουν Ερντογάν-Ράμα

Δημοσιεύθηκε: 13/04/2020 16:40 Τελευταία Ενημέρωση: 14/04/2020 17:53 Από: Tachydromos

Για τις προθέσεις του όλου σχεδίου συνηγορούν οι υγιείς αντιδράσεις του Αλβανού Προέδρου Ιλίρ Μέτα και του προκατόχου του Μπουγιάρ Νισάνι, που προχώρησαν σε σχετικές δηλώσεις.

Ο πρώτος μίλησε για δημογραφική αλλοίωση της περιοχής. Ο Νισάνι είπε ότι την στιγμή που η Ελλάδα δίνει μάχη για να συγκρατήσει τις μεταναστευτικές ροές, ο Ράμα, αντί να δείξει αλληλεγγύη σπάει το μέτωπο, μετατοπίζοντας τη γραμμή στα μετόπισθεν. Πως θα γίνουν όσα λένε οι δύο πρόεδροι;

Πηγή: slpress.gr

Επισήμως βεβαίως οι 30.000 θα είναι μετανάστες και πρόσφυγες, κάποιοι από τους οποίους θα έχουν μαζί και τις οικογένειες τους. Όμως πέραν αυτών, η Τουρκία είναι βέβαιο ότι θα στείλει ανάμεσα τους και δικούς της πράκτορες, για να καθοδηγούν και να ελέγχουν την κατάσταση. Επίσης θα στείλει και κάποιους "απόστρατους" τζιχαντιστές αντάρτες, από εκείνους που πολεμούν στο πλευρό της στη Συρία, οι οποίοι θα είναι με το όπλο παρά πόδα. Η εγκατάσταση των ανθρώπων αυτών στη Βόρειο Ήπειρο θα γίνει σε στρατόπεδα, σε ακατοίκητα σπίτια Βορειοηπειρωτών, ενώ πιθανώς θα κτισθούν και τρία νέα χωριά.

Υποτίθεται ότι εκεί θα εργασθούν για την ανοικοδόμηση της Αλβανίας, μετά τις καταστροφές που προκάλεσε ο πρόσφατος σεισμός. Αυτό δεν ευσταθεί, διότι οι σοβαρές καταστροφές του σεισμού έγιναν στις περιοχές του Δυρραχίου, του Θουμάνι και των Τιράνων, που απέχουν 2,5 έως 3 ώρες με αυτοκίνητο από τις πόλεις της Βορείου Ηπείρου.

"Στρατιές" μεταναστών στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Επομένως, χωρίς δυνατότητα εργασίας το ποσοστό των μεταναστών το οποίο θα παραμείνει σταθερά εκεί είναι απειροελάχιστο. Άλλωστε διακαής πόθος όλων αυτών είναι η είσοδός τους σε χώρες της ΕΕ και η απόκτηση των πλεονεκτημάτων του πρόσφυγα, μετά από αίτηση ασύλου. Προφανώς με τους 50 πρώτους μετανάστες που έφθασαν κιόλας στην Αλβανία, σχετίζονται εκείνοι που πρόσφατα πέρασαν από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, έφθασαν στην Καστοριά και πήραν το λεωφορείο ΚΤΕΛ για τη Θεσσαλονίκη, όπου συνελήφθησαν.

Βεβαίως, η κοντινότερη χώρα για να εισέλθουν από εκεί στην ΕΕ είναι η Ελλάδα. Τα μήκους 300 περίπου χλμ ελληνοαλβανικά σύνορα είναι δύσκολο να φυλαχθούν, λόγω της διαμόρφωσης του εδάφους και του τεράστιου αριθμού συνοριοφυλάκων που απαιτούνται. Έτσι θα είναι εύκολο για όλους αυτούς να περάσουν στη χώρα μας, μέσω των πολλών διόδων που υπάρχουν και να ζητήσουν το πολυπόθητο άσυλο. Το πιθανότερο, λοιπόν, είναι οι οικιστικές εγκαταστάσεις να χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους μόνο προσωρινά, μέχρι να εισέλθουν στην Ελλάδα.

Σε αυτήν την περίπτωση η εγκατάσταση θα αδειάζει και θα ανατροφοδοτείται συνεχώς με νέους, οι οποίοι θα ζητούν άσυλο στην Ελλάδα, σε μια ατέρμονη ρουτίνα. Έτσι η Ελλάδα θα πλημμυρίζει από ατελείωτες μεταναστευτικές ροές. Με μια τέτοια εξέλιξη, στην Αλβανία θα μείνουν μόλις ελάχιστοι μετανάστες, καθώς και οι μισθοδοτούμενοι πράκτορες της Άγκυρας και οι τζιχαντιστές.

Αυτοί θα έχουν τον ρόλο να συντηρούν έτοιμες τις εγκαταστάσεις στρατωνισμού και τους ανωτέρω Σταθμούς Α’ Βοηθειών που θα υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις. Έτσι όταν τους δοθεί εντολή, θα υποδεχθούν ένα μεγαλύτερο αριθμό ανταρτών ή και μεταναστών, προκειμένου να ανοίξουν ένα δεύτερο μέτωπο αντιπερισπασμού, υβριδικού ή κανονικού πολέμου, στα βορειοδυτικά σύνορα της Ελλάδας. Βεβαίως το πρώτο μέτωπο θα είναι ο Έβρος και το Αιγαίο.

Δημογραφική αλλοίωση της Βορείου Ηπείρου

Εκτός των ανωτέρω, ελάχιστες πιθανότητες υπάρχουν οι μετανάστες να έχουν μια πολύ αυστηρή φρούρηση για να παραμένουν κατά το δυνατόν στις εγκαταστάσεις. Τότε είναι βέβαιο ότι θα χρησιμοποιηθούν από τον Ράμα για δημογραφική αλλοίωση του ελληνικού πληθυσμού της περιοχής. Επίσης βέβαιο είναι ότι οι Βορειοηπειρώτες θα υποφέρουν είτε με διερχόμενους, είτε με εγκατεστημένους μετανάστες.

Όπως έχει συμβεί ιστορικά, είναι πολύ πιθανόν να οργανωθούν συμμορίες ανεξάρτητες ή καθοδηγούμενες από πράκτορες που θα ρημάζουν τα ελληνικά σπίτια και χωριά. Έτσι θα αναγκάσουν τον ελληνικό πληθυσμό να φύγει, ώστε να αλλάξουν οριστικά την δημογραφική σύνθεση της Βορείου Ηπείρου.

Βεβαίως ο Ράμα θα νίπτει τας χείρας του, λέγοντας ότι ως κράτος δεν πειράζει τους μειονοτικούς Έλληνες και πως προσπαθεί να συλλάβει τους συμμορίτες. Πρόκειται για μια αντιγραφή της μεθόδου που είχε εφαρμόσει η Τουρκία επιτυχώς στην Ίμβρο και την Τένεδο, εξαλείφοντας τους Έλληνες. Όπως είναι γνωστό ο Ράμα είναι καλός αντιγραφέας και εκτελεστής των τουρκικών μεθόδων και υποδείξεων.

Αυτή η –κατά τις πληροφορίες– συμφωνία Ερντογάν-Ράμα είχε διαρρεύσει πριν από την απόφαση της ΕΕ για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία. Εν τούτοις η Ελλάδα συναίνεσε, χωρίς να κατοχυρώσει ρητώς την εθνική της ασφάλεια και τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου από αυτή την απειλή. Θεωρούμε απίθανο η κυβέρνηση να μην είχε ενημερωθεί τουλάχιστον για τις ανωτέρω ενδεχόμενες απειλές, από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα

Τέλος υπό τις σημερινές συνθήκες, αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν κινητές βόμβες βιολογικού πολέμου, λόγω της μεγάλης πιθανότητας να είναι φορείς του κορονοϊού, ως προερχόμενοι από την Τουρκία. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι η Τουρκία αποπειράθηκε να μας στείλει βάρκα με μολυσμένους μετανάστες . Επομένως δεν αποκλείεται να σταλούν επίτηδες στην Ελλάδα τέτοιου είδους "κορονοβόμβες", μέσω Αλβανίας.

Μετά ταύτα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι τα ελληνοαλβανικά σύνορα δεν είναι δυνατόν να φυλαχθούν όπως τα ελληνοτουρκικά, θεωρούμε ότι τα ελάχιστα που πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι:

  • Πρώτον, να ασκήσει τις κατάλληλες πιέσεις προς την Αλβανία, ώστε να μην έχουμε ένα ακόμα μεταναστευτικό μέτωπο στα βορειοδυτικά μας σύνορα και να μην χρησιμοποιηθεί το έδαφός της ως ορμητήριο αντιπερισπασμού των σχεδίων της Τουρκίας.

  • Δεύτερον, να παγώσει επ’ αόριστον τη δυνατότητα αιτήσεως ασύλου , ώστε οι μετανάστες να μην έχουν τα ωφελήματα που προκύπτουν από αυτό. Έτσι θα αποτρέπονται να έλθουν στην Ελλάδα, σαν πρώτο σταθμό, από τον οποίο θα μεταπηδήσουν σε πλουσιότερες χώρες της ΕΕ.

Πουγκιάλης Χρήστος

Slpress.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon