Βοήθεια σε ιατροφαρμακευτικό υλικό για την αντιμετώπιση του κορονοϊού παρέδωσε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο στο περιφερειακό νοσοκομείο

Δημοσιεύθηκε: 28/04/2020 19:47 Τελευταία Ενημέρωση: 28/04/2020 19:47 Από: Tachydromos

Βοήθεια σε ιατροφαρμακευτικό υλικό για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού, (μάσκες, γάντια και αντισηπτικά είδη) παρέδωσε σήμερα ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο Λάμπρος Κακίσης στο περιφερειακό νοσοκομείο Αργυροκάστρου, το οποίο καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες όλου του Νότου της Αλβανίας, όπως και τις ελληνικές μειονοτικές περιοχές.

Στην παραλαβή παρέστησαν ο διευθυντής του νοσοκομείου Σοκόλι Φερούνι και ο περιφερειάρχης Αργυροκάστρου, Αστριτ Αλίαϊ, οι οποίοι ευχαρίστησαν τόσο την ελληνική πολιτεία για τη συνεισφορά, που θεωρείται απαραίτητη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όσο και το νοσοκομείο των Ιωαννίνων για την ετοιμότητά του να συμβάλλει στην διαχείριση σοβαρών περιστατικών υγείας Αλβανών πολιτών.

Ο Έλληνας διπλωμάτης παρέδωσε παρόμοια βοήθεια και στους ελληνικούς μειονοτικούς δήμους της Φοινίκης και της Δρόπολης.

Το υλικό προερχόταν κυρίως από την περιφέρεια Αττικής, αλλά και άλλους ελληνικούς φορείς που συντονίζουν τις συνεισφορές τους μέσω του Γενικού Ελληνικού Προξενείου στο Αργυρόκαστρο, το μόνο που μπορεί να περάσει τα ελληνο-αλβανικά σύνορα. Όπως είναι γνωστό το Ελληνικό Προξενείο έχει αναλάβει επίσης την εξασφάλιση των φαρμάκων από Ελλάδα για εκατοντάδες Έλληνες Βορειοηπειρώτες και την αντιμετώπιση άλλων αναγκών τους σε σχέση με την Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ από χθες στην περιφέρεια Αργυροκάστρου, στους νομούς Αγίων Σαράντα και Δελβίνου, καθώς και στο Δήμο Χιμάρας, καταργήθηκαν τα μέτρα καραντίνας για αρκετές ώρες της ημέρας (από 8.30 μέχρι 17.30), όχι όμως και όλα τα περιοριστικά μέτρα. Το μέτρο αυτό ελήφθη καθώς στις πενήντα ημέρες καραντίνας στην Αλβανία σε αυτές τις περιοχές, όπως και σε μερικούς άλλους δήμους στην υπόλοιπη αλβανική επικράτεια, δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα Κορονοϊού και κηρύχτηκαν «πράσινες ζώνες».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon