Βρωμούν τα πάρε-δώσε Ράμα – Ερντογκάν

Δημοσιεύθηκε: 21/05/2020 14:52 Τελευταία Ενημέρωση: 24/05/2020 17:01 Από: Tachydromos

Μια απ’ τις ερμηνείες που δίνονται κατά καιρούς για τον τρελό έρωτα του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα με το μέντορα του, Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταϊπ Ερντογκάν, είναι η πιθανότητα ξεπλύματος και οθωμανικού αλεσβερισιού χρήματος.

Μια άλλη αρχή για τις μεθόδους εξιχνίασης παρασκηνιακών συναλλαγών λέει επίσης ότι προκειμένου να φτάσεις στην πηγή ακολούθα του χρήμα.

Ε λοιπόν ο Τούρκικος τύπος και κατ επέκταση η αναπαραγωγή με σχετική επέκταση στα Αλβανικά ΜΜΕ αποκαλύπτει τουλάχιστον μία συναλλαγή υπό τις εγγυήσεις και τη σκιά των δύο αρχηγών , Αλβανία και Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου «Polat”, τούρκος επιχειρηματίας Adnan Polat (Αντάν Πολιάτ), γνωστός απ’ τον αθλητικό όμιλο «Γκαλατασαραϊ», προσέφυγε στις τουρκικές εισαγγελικές αρχές με την ιδιότητα του θύματος εξαπάτησης. Συγκεκριμένα το 2017 κατέβαλε σε αλβανό συνέταιρο του στην διαβόητη “Air Albania”, θυγατρική των τουρκικών αερογραμμών, η οποία μάλιστα φιλοδοξούσε να κτίσει και το αεροδρόμιο στον Αυλώνα, το ποσό των 3.5 εκατομμυρίων Δολλαρίων. Το 2016 ίδρυσαν από κοινού και με τις εγγυήσεις Ερντοάν και Ράμα επιχειρηματικό σχήμα. Στη συνέχεια ο αλβανός συνέταιρος Σινάν Ιντρίζι που είχε προκαλέσει απορίες διότι φύτρωσε απ’ το πουθενά, ζήτησε απ’ τον Πολιάτ το προαναφερθέν ποσό προκειμένου αγοράσουν την εταιρία εμπορίας πετρελαιοειδών GFI Albania (Global Fluids International – Al sh.p.k.). Ο εξ Αυλώνας Ιντρίζι, εγγυούνταν στον τούρκο ότι ήταν μια εταιρία πολύ καλή και υπόσχονταν κέρδη στην Αλβανική αγορά. Ζήτησε μάλιστα την προκαταβολή του ποσού 3.5 εκατομμύρια Δολαρίων ΗΠΑ στο χέρι και όχι με τραπεζική μεταβίβαση.

Δικαιολογήθηκε το 2017 ότι υπήρξαν εκλογές και δεν προχώρησε στην εν λόγω εξαγορά της εταιρίας υγρών καυσίμων.

Απογοητευμένος ο Τούρκος συνέταιρος προσέφυγε στην Τουρκική δικαιοσύνη καθώς οι πολιτικοί εγγυητές της κουμπαριάς έπαψαν πλέον να τον βοηθούν να πάρει πίσω ή κατοχυρώσει τα λεφτά…

Την υπόθεση έφερε χθες στο φως η τούρκικη «Χουριέτ» ενώ σήμερα η «Μυλιέτ» φιλοξενεί συνέντευξη του Αντνάν Πολιάτ στην οποία το όνομα του αλβανού Πρωθυπουργού αναφέρεται σαφώς ως νονού στην υπόθεση.

Τα αλβανικά ΜΜΕ ωστόσο δημοσιεύουν το σχετικό ρεπορτάζ συνοδευόμενο από φωτογραφικό υλικό απ’ το φαγοπότι με τους επιχειρηματίες και τους εγγυητές, Ταίπ Ερντογκάν και Έντι Ράμα «συνδετημόνες».

Ο Πολιάτ δηλώνει: « … Με βάση ειδήσεις που σήμερα παρουσιάζονται στον τύπο, είναι υποχρέωση μου να προβώ σε μια δήλωση για να ενημερωθεί το κοινό. Όπως είναι γνωστό, σαν επιχειρηματίας, εγώ επενδύω σε πολλούς τομείς στην Τουρκία, όπως και στο εξωτερικό. Το γεγονός, αντικείμενο της είδησης, όπως προαναφέρεται λαμβάνει σάρκα κατά την υλοποίηση επενδυτικού σχεδίου που θεωρώ ότι θα ήταν επωφελές για τη χώρα μου. Με το άτομο επονομαζόμενο Σινάν Ιντρίζι αναλήφθηκαν διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της GFI Albania sh.p.k. Έγιναν βήματα με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού της Αλβανίας Εντι ΡΑΜΑ, και σαν αποτέλεσμα, συνέβησαν τα γεγονότα που αναφέρονται. Παρόλο που όλες τις συμβατικές υποχρεώσεις έχουν εκπληρωθεί από πλευράς μου, το πρόσωπο Σινάν Ιντρίζι δεν εκπλήρωσε καμιά απ’ τις δικές του υποχρεώσεις. Έως σήμερα με υπομονή περίμενα απ’ τους συμμάχους μας να επιλύσουν το θέμα, για να μην βλαφτεί η φιλία Αλβανία – Τουρκία. Όπως και να έχει έναντι αυτής της κατάστασης που για πρώτη φορά συναντώ στην επιχειρηματική ζωή μου, αποφάσισα να στείλω την υπόθεση στο Ανώτερο Δικαστήριο της Τουρκίας. Ήθελα να μοιραστώ το όλο θέμα με το κοινό, με όλη την ειλικρίνεια και την διαφάνεια».

Πάντως στο παρελθόν ανάλογη ιστορία επαναλήφθηκε με Αζέρους επιχειρηματίες, πράγμα που επέφερε θύματα στον επιχειρηματικό χώρο.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon