Τα Ηνωμένα Έθνη ερευνούν την αλβανική κυβέρνηση για έκδοση Τούρκων πολιτών

Δημοσιεύθηκε: 26/05/2020 19:03 Τελευταία Ενημέρωση: 26/05/2020 19:03 Από: Tachydromos

Τα Ηνωμένα Έθνη ξεκίνησαν έρευνα για την αλβανική κυβέρνηση σχετικά με τις συλλήψεις και τις εκδόσεις δύο Τούρκων υπηκόων, του Σελάμι Σιμσέκ και του Χαρούν Τσελίκ.

Σύμφωνα με σημερινό αλβανικό δημοσίευμα το έγγραφο διαβιβάστηκε στην αλβανική κυβέρνηση στις 20 Μαρτίου 2020, από: την ομάδα εργασίας του ΟΗΕ για τις αναγκαστικές εξαφανίσεις, την ομάδα εργασίας για την αυθαίρετη απαγόρευση, τον ειδικό εισηγητή για τα δικαιώματα των μεταναστών, τον ειδικό εισηγητή για την προώθηση και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και του ειδικού εισηγητή για βασανιστήρια

  • αυτοί είναι οι σημαντικοί φορείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών οι οποίοι έχουν καταρτίσει έναν κατάλογο 8 σημείων για τα οποία ζητούν πληροφορίες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο Τούρκοι πολίτες που συνελήφθησαν και στη συνέχεια εκδόθηκαν στην Τουρκία έχουν το εξής ιστορικό.

Ο Χαρούν Τσελίκ συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ρίνας με ψεύτικα έγγραφα καθώς εισήλθε με τουρκικό διαβατήριο, αλλά με πλαστή καναδική βίζα, και μετά τη φυλάκισή του απελάθηκε στην Τουρκία.

Ο Σελάμι Σιμσέκ συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ρίνας από τις αλβανικές αρχές μαζί με τον Τούρκο δάσκαλο Χαρούν Τσελίκ.

Ο Σιμσέκ μετά από ανάκριση δήλωσε λεπτομερώς για όλη την προετοιμασία του με τη ψευδή θεώρηση. Είπε ότι πλήρωσε 5.000 ευρώ για τη θεώρηση. Από την πράξη της τεχνικής εμπειρογνωμοσύνης, προέκυψε ότι η θεώρηση είναι πλαστή.

Υπό αυτές τις συνθήκες, συνελήφθη για το ποινικό αδίκημα που διέπραξε, καθώς τα στοιχεία απεδείκνυαν ότι είναι ένοχος.

Ο Simsek είναι γνωστός ως υποστηρικτής του Φετιουλάχ Γκιουλέν.

Αναφέρθηκε ότι οι δύο Τούρκοι είχαν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Αλβανία, αλλά οι αλβανικές αρχές το αρνήθηκαν.

Shqiptarja/echedoros-a.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon