Η ανατολίτικη προπαγάνδα για κουτούς στο Anadolu Agency

Δημοσιεύθηκε: 01/06/2020 12:39 Τελευταία Ενημέρωση: 02/06/2020 11:05 Από: Tachydromos

Έχουμε αναφερθεί και άλλοτε για την προσοχή που επιδίδει η προπαγανδιστική μηχανή του Τουρκικού καθεστώτος στην προσέγγιση των αλβανόφωνων πληθυσμών στην Βαλκανική. Πρωτοπόρο ρόλο παίζει το κρατικό καθεστωτικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu Agency. Το edition στην Αλβανική γλώσσα του εν λόγω ενημερωτικού μέσου είναι απ’ τις πιο φροντισμένες εκδοχές του.

Ενημερώνεται τακτικότατα και αναφέρει ειδικά θέματα τόσο σε ότι αφορά στην ειδησιογραφία όσο κυρίως στην επιλογή θεμάτων ανάλυσης και προπαγανδιστικών ρεπορτάζ για τον Πρόεδρο Ρετσέπ Ταϊπ Ερντογκάν.

Θέλουμε ειδικά να σημειώσουμε τον τρόπο της μετάδοσης της είδησης για τους «εορτασμούς» της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης απ’ τους Οθωμανούς Τούρκους.

Το σημαντικότερο είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ: Γιορτάστηκαν η 567η Επέτειος απ’ την Απελευθέρωση του Σταμπόλ!!!

Απελευθέρωση προσπαθεί να περάσει το μήνυμα στους Αλβανούς την ίδια ώρα που τόσο στην τουρκική όσο και την αγγλική εκδοχή ροής της ενημέρωσης γράφει για κατάκτηση.

Το κείμενο μέσα προφανώς είναι γεμάτο έπαρση και με μεγάλα αποσπάσματα της ομιλίας του Πρόεδρου Ερντογκάν, μεταξύ των οποίων η ευχή του να γιορτάσουν την επέτειο το 2053 στα ιστορικά της όρια!!!

Για τους αλβανικούς μουσουλμανικούς πληθυσμούς τέτοια προπαγάνδα δεν είναι μακριά απ’ τα γούστα τους δεδομένου ότι ο απόηχος της προπαγάνδας του Ενβέρ Χότζα για τις σχέσεις του καθεστώτος με μεγάλους όπως η Σοβιετία ή η Λαϊκή Κίνα είναι ακόμη ζωντανός. Και τώρα ο νέος μεγάλος προστάτης: η Νεοθωμανική Τουρκία.

Άλλο τόσο που σε ανάλογο ύφος είναι γραμμένα πλέον και τα σχολικά εγχειρίδια. Εκεί με τρόπο πονηρό γίνεται διάχυση μιας Νεοθωμανικής εκδοχής ιστοριογραφίας. Έτσι αναφερόμενη στα γεγονότα των Βαλκανικών πολέμων κατά των Οθωμανών στην Ιστορία της Β Λυκείου αναφέρεται σαφώς ότι προσέφεραν ευκαιρία στους Σέρβους να κατακτήσουν το Κόσοβο. Άρα μέχρι τότε υπό τους Οθωμανούς η περιοχή θεωρείτο ελεύθερη. Και ανάλογα αναφέρει και για την νικηφόρα και απελευθερωτική εκστρατεία του Ελληνικού Στρατού στην Ήπειρο.

Προπαγάνδα στην Βαλκανική και για λαούς που προετοιμάζονται για ένταξη στην ΕΕ, εκεί που την Άλωση της Κωνσταντινούπολης την θεωρούν ως μία τραγική στιγμή στην ανθρώπινη ιστορία.

Προφανώς έχει στόχους η προπαγάνδα αυτή και δεν είναι άλλοι απ’ το να καλλιεργούν τα επιθετικά έτσι κι αλλιώς αντανακλαστικά του Ισλάμ. Διότι προφανώς τα μηνύματα του Anadolu Agency δεν μπορούν να επηρεάσουν τους Χριστιανούς αλβανόφωνους πληθυσμούς που πόνεσαν την Άλωση και θυμούνται ακόμη πια τραγωδία ακολούθησε με τους μαζικούς εξισλαμισμούς των όμαιμων τους.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon