Τουρισμός: Το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης σε όλα τα διεθνή μέσα

Δημοσιεύθηκε: 15/06/2020 09:46 Τελευταία Ενημέρωση: 15/06/2020 09:46 Από: Tachydromos

Σε ολόκληρο τον κόσμο ταξίδεψε το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης και το σήμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την επανεκκίνηση του τουρισμού στην Ελλάδα.

Τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης εκφράζουν για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον τους για το άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα μας με αφορμή την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη Σαντορίνη.

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να ανοίξει για τους τουρίστες, μεταφέροντας το μήνυμα του πρωθυπουργού ότι η ασφάλεια είναι η πρώτη προτεραιότητα.

Το BBC φιλοξενεί αφιέρωμα για τη Σαντορίνη λέγοντας ότι «Το τέλος της απομόνωσης των νησιών φέρνει πίσω τους τουρίστες» και περιγράφει την ημέρα ενός κατοίκου του νησιού, την περίοδο της καραντίνας, αλλά και τη σταδιακή επιστροφή των επισκεπτών στο νησί.

To France24, μεταφέροντας το ρεπορτάζ από το εμβληματικό, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά νησί της Σαντορίνης, λέει ότι «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε το Σάββατο ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να καλωσορίσει τους τουρίστες με απόλυτη ασφάλεια. Ο ελληνικός τουρισμός επέστρεψε».

«Η Ελλάδα νίκησε τον κοροναϊό. Μπορούν τώρα οι τουρίστες να σώσουν την οικονομία της;», αναρωτιέται το πρακτορείο Βloomberg.

Οι ανταποκριτές του Associated Press σε Αθήνα και Μύκονο αναφέρουν ότι «παρά τους κινδύνους, τα ελληνικά νησιά θέλουν να ανοίξουν για τους τουρίστες». Παράλληλα, φιλοξενεί τις δηλώσεις του δημάρχου και επιχειρηματιών της Μυκόνου που αδημονούν για το άνοιγμα του τουρισμού.

«Ελάτε στην Ελλάδα»

Την πόρτα στους τουρίστες για το φετινό ελληνικό καλοκαίρι άνοιξε διάπλατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σαντορίνη.

Ο πρωθυπουργός, μέσω της χθεσινής συνέντευξής του προς τους ανταποκριτές ξένου Τύπου, κάλεσε τον κόσμο από το εξωτερικό να επισκεφθεί την Ελλάδα και να απολαύσει στη χώρα μας τις καλοκαιρινές διακοπές του.

«Το φετινό καλοκαίρι θα είναι μοναδικό και δεν θα μοιάζει με κανένα άλλο», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς η πανδημία «μας ανάγκασε να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, τον τρόπο που δουλεύουμε, το πώς χαιρετάμε ο ένας τον άλλο, ακόμη και το πώς προσπαθούμε τελικά να διαφυλάξουμε τη φήμη μας ως ένας εμβληματικός τόπος διακοπών».

«Πλέον περνάμε σε μία νέα κανονικότητα, βεβαίως αυτό δεν θα διαρκέσει για πάντα γιατί το ελληνικό καλοκαίρι δεν είναι μόνο το εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα, είναι άποψη όπως αναφέρει και η εκστρατεία μας», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Προχωράμε μπροστά», είπε και συμπλήρωσε: «Σήμερα το μήνυμά μου είναι απλό: «Ελάτε στην Ελλάδα». Από τη Δευτέρα ανοίγουν τα αεροδρόμια σε ορισμένους ταξιδιώτες, ενώ από την 1η Ιουλίου ανοίγουν σε όλους. Με ενδιαφέρει η Ελλάδα να είναι ασφαλής τουριστικός προορισμός για το καλοκαίρι».

in.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon