Των Αγίων Πάντων στη Χιμάρα

Δημοσιεύθηκε: 15/06/2020 11:16 Τελευταία Ενημέρωση: 15/06/2020 11:16 Από: Tachydromos

Πανηγύρι χθες για την Χιμάρα καθώς ο κεντρικός Ναός της κωμόπολης τιμάται επί των Αγίων Πάντων τη σύναξη των οποίων η Εκκλησία μας γιορτάζει την Κυριακή μετά την Πεντηκοστή. Εκεί ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος μαζί με τον Αρχιερατικό Επίτροπο π. Παντελεήμων και τον υπεύθυνο ιερέα της Ενορίας, Ιερομόναχο Σιλουανό.

Τηρώντας τους υγειονομικούς κανονισμούς που επιβάλει η αντιμετώπιση της Πανδημίας του κορονοϊού, δεκάδες πιστοί από όλες τις συνοικίες της Χιμάρας και ειδικά νέοι άνθρωποι και παιδιά, συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία μέσα σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα. Η συστηματική πνευματική εργασία που γίνεται στην περιοχή με κύκλο γυναικών και κατηχητικές ομάδες παιδιών και νέων συν το χρόνο επιφέρει τους θετικούς καρπούς και αποτελέσματα.

Ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος μετέφερε στο εκκλησίασμα τους χαιρετισμούς και τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Αναστασίου. Τους υπενθύμισε δε τη στενή σχέση που ο συγκεκριμένος Ναός των Αγίων Πάντων και άλλα πολλά γεγονότα στην περιοχή έχουν με την περιοδεία και την παρουσία εκεί του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που περάσαμε με την καραντίνα λόγω της Πανδημίας και όσα ακολουθούν ο Μητροπολίτης Δημήτριος ανέφερε ότι πρόκειται για μια δοκιμασία της πίστης μας, της αγάπης που οφείλουμε ως Χριστιανοί, της διάθεσης μας για αλληλεγγύη, για σεβασμό και κατανόηση. Επειδή ίσως νέα κύματα της νόσου μπορεί να επανέλθουν κάλεσε τους πιστούς σε ουσιαστικότερη προσευχή ώστε να είναι λιγότερο οδυνηρά ενώ και πάλι προειδοποίησε ότι θα εάν ο Θεός το επιτρέψει και πάλι οι Ορθόδοξοι πρέπει να επιδείξουν τις καλύτερες των αρετών που περιέχει η πίστη μας με κορυφαία την διάθεση για θυσίες προς υποστήριξη των πιο αδύνατων και των ανθρώπων που χρειάζονται τη βοήθεια μας.

Συγχαίροντας τον εφημέριο και τους συνεργούς του για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη Χιμάρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημήτριος παρότρυνε για περισσότερη διάθεση αυτοθυσίας και κατάθεσης Ορθοδόξου μαρτυρίας σε κλίμα ενότητας και αδελφικής αγάπης μεταξύ όλων των πιστών.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon