Ο δηλητηριώδης ανθελληνισμός του Ιντρίζι

Δημοσιεύθηκε: 24/06/2020 13:24 Τελευταία Ενημέρωση: 29/06/2020 13:28 Από: Tachydromos

Επανήλθε όπως συνηθίζει τον Ιούνιο, ο επικεφαλής του Τουρκοτσάμικου πολιτικού σχηματισμού Σπ. Ιντρίζι. Εγκαινιάζοντας την εβδομάδα μνήμης για την «γενοκτονία» των ελλήνων εις βάρος των Μουσουλμάνων τσάμηδων στη Θεσπρωτία.

Συνέχεια της προπαγάνδας που αρχίζει απ’ το κομουνιστικό καθεστώς ήδη απ’ τη δεκαετία του ’50 και συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση μετά την πτώση του καθεστώτος επί τριάντα έτη, άλλοτε εντονότερη και άλλοτε πιο ήπια. Ειδικά με τη συνδρομή της Τουρκίας και των υπηρεσιών της Πρεσβείας τους στα Τίρανα το έχουν αναγάγει σε ένα απ’ τα βασικά «επιχειρήματα» δηλητηρίασης της κοινής γνώμης στην Αλβανία, συντήρησης εντάσεων στις σχέσεις του ελληνικού και αλβανικού λαού. Επί το πλείστον απ’ την εσωτερική πολιτική τάξη χρησιμοποιείται εντέχνως ορισμένες φορές και απροκάλυπτα ως αντιστάθμισμα στις απαιτήσεις για καλύτερη μεταχείριση και διεύρυνση του πλαισίου δικαιωμάτων για την γηγενή Εθνική Ελληνική Μειονότητα. Στο πεδίο αυτό μάλιστα υπήρξαν και «επιτυχίες» όπως στην περίπτωση με τον Περί Απογραφών Νόμο το 2011 και την Διοικητική Μεταρρύθμιση το 2015!

Η δε λέξη «ελληνική γενοκτονία» έχει κατοχυρωθεί όχι μόνο στο λεξικό των περί του Τσάμικου δραστηριοποιημένων ομάδων αλλά σε όλο το φάσμα του εθνικισμού στην Αλβανία, Κόσοβο και Τέτοβο. Το υπόβαθρο πάντοτε και η επιθετικότητα του Ισλάμ που βρίσκει ένα εύκολο πρόσχημα πιέσεων. Έχει επισημανθεί ότι ο όρος είναι κατασκευασμένος και μύθευμα με βασικό επιχείρημα απόρριψης όχι μόνο τα ιστορικά δεδομένα και αποδείξεις αλλά κυρίως το γεγονός ότι απ’ το 1990 και στη συνέχεια στην Ελλάδα φιλοξενούνται πλέον των 800000 πολιτών κατά μεγάλο μέρος του ίδιου γένους. Άρα εάν το ελληνικό έθνος είχε γενοκτονικές τάσεις εις βάρος των Αλβανών για ποιο λόγο επιδεικνύει αυτή την διάθεση περίθαλψης;

Ας σταθούμε όμως σε τρία σημεία των πρόσφατων δηλώσεων του επικεφαλής του σχηματισμού των Τουρκοτσάμηδων, Ιντρίζι, προχθές κατά την έναρξη της εβδομάδας μνήμης.

Αναφέρθηκε στο ζήτημα των Στρατιωτικών Κοιμητηρίων ψευδόμενος ότι στόχος τους είναι να οριοθετήσουν τη Βόρεια Ήπειρο. Παρεμβάλλεται έτσι για άλλη μια φορά με μίσος σε ένα ζήτημα όχι απλά ευαίσθητο απ’ το φύση του αλλά υπόθεση που έχει ρυθμιστεί από διακρατική συμφωνία. Έτσι προκύπτει ξεκάθαρα ότι προκαλεί εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών και κρατών.

Σε άλλο σημείο καταφέρθηκε ευθέως στην γηγενή ΕΕΜ και ειδικά το ζήτημα της επικείμενης απογραφής με βάση τον ελεύθερο αυτοπροσδιορισμό. Προειδοποίησε μάλιστα ότι μετά από δέκα χρόνια θα αναλάβει ανάλογη εκστρατεία ώστε να αποτραπεί μια τέτοιων προδιαγραφών απογραφή. Θα έπρεπε βέβαια να ντρέπεται διότι όχι απλά ρητορικά αλλά και με ενέργειες εκδηλώνει μισαλλοδοξία και ρατσιστικό μίσος έναντι των μειονοτήτων, αλλά διότι καθυστερεί η πρόοδος της χώρας προς την ΕΕ που απαιτεί μια τέτοια απογραφή. Ο εν λόγω κύριος και το συρφετό που τον ακολουθεί στην ουσία προκαλεί τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και ειδικά το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Επί το πλείστον στα λεγόμενα του δεν απέφυγε τον πειρασμό να επιτεθεί αντιδεοντολογικά και αιχμηρά σε πολιτικούς εκπροσώπους της ΕΕΜ για τους αγώνες τους προς κατοχύρωση των δικαιωμάτων της. Δεν είναι απλά ανάγωγο άτομο. Είναι επικίνδυνος εθνικιστής.

Βέβαια φαινόμενα εθνικισμού που εκφράζονται πολιτικά και επιδιώκουν εκλογική επιβεβαίωση υφίστανται και σε άλλες χώρες. Πλην όμως βρίσκονται σε απομόνωση και έχουν απέναντι το σύνολο του υπολοίπου πολιτικού συστήματος. Εδώ ο κ. Ιντρίζι μαζί με το από Τουρκία συντηρούμενο πολιτικό του μόρφωμα βρίσκει την θερμή περίθαλψη μια στους συνασπισμούς με το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα, μια με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα και εσχάτως σε στενό εναγκαλισμό με τον Λιουλζίμ Μπάσα επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος. Θα ήταν λίγο πιο ανώδυνο εάν επρόκειτο για λίγες ψήφους. Αλλά η ανάλυση των πραγμάτων δείχνει ότι εκείνος έχει επωφεληθεί εκλογικής δυναμικής και όχι αντίστροφα. Έτσι που τα πράγματα είναι λίγο πιο ανησυχητικά.

Ένα κόμμα της κεντροδεξιάς με αρχηγό νέο άνθρωπο να γίνεται καταφύγιο αθλίων εθνικιστών και ανθελλήνων. Επί το πλείστον αναχρονισμών που εξυμνούν την απομόνωση και εθνική περιχαράκωση την ώρα που η χώρα και η κοινωνία επιζητά την ένταξη και την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Εδώ τα ερωτηματικά είναι αμίλητα …

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon