Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας κάνει έκκληση στην Αλβανία να αυξήσει τα τεστ κοροναϊού

Δημοσιεύθηκε: 30/06/2020 15:53 Τελευταία Ενημέρωση: 30/06/2020 15:53 Από: Tachydromos

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας σε αποκλειστική απάντηση προς SYRI TV σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού στην Αλβανία ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα. Σύμφωνα με την Οργάνωση η Αλβανία θα πρέπει να αυξήσει τα τεστ και να απομονώσει τις περιπτώσεις κρουσμάτων.

«Αν η κατάσταση δεν τεθεί υπό έλεγχο και δεν ληφθούν αυστηρά μέτρα, τίθενται σε κίνδυνο το υγειονομικό σύστημα», δηλώνει για το SYRI TV, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, μέσω email προς τη δημοσιογράφο του καναλιού Mariela Shkurta.

Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, αλλά και των θανάτων στη γείτονα χώρα. Για την Παγκόσμιας Οργάνωση Υγείας η συνεχής ανοδική πορεία του αριθμού των κρουσμάτων εντός μιας δεδομένης χρονικής περιόδου μπορεί να αντιμετωπιστεί επιτυχώς αν υπάρχουν τα πρέποντα συστήματα που για την ταυτοποίηση, απομόνωση, τεστ, εντοπισμός κάθε περίπτωσης και εφαρμογή αυστηρής καραντίνας για κάθε επαφή.

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας προειδοποιεί ότι αν η κατάσταση δεν αντιμετωπιστεί με την δέουσα σημασία, τότε το υγειονομικό σύστημα δύναται να μην ανταπεξέλθει και να τεθεί εκτός λειτουργίας.

«Θα θέλαμε να δούμε την κυβέρνηση και τις υγειονομικές αρχές να κάνουν περισσότερα τεστ, ακολουθώντας τα ίχνη των επαφών, διότι αυτός ο τρόπος είναι ουσιώδης για να εντοπιστεί που βρίσκεται ο ιός, πώς μεταδίδεται και το σημαντικότερο: την απομόνωσή του στην περίπτωση που υπάρχει πιθανή επαφή με άλλο άτομο που έχει προσβληθεί. Επίσης θα πρέπει να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις. Όσο καλύτερα γίνουν αυτά τόσο λιγότερες ανθρώπινες απώλειες θα υπάρχουν», αναφέρει ξ παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

Επίσης τονίζει ότι η μείωση του αριθμού των κροὖσμάτων προϋποθέτει και την συμμετοχή της κοινότητας.

Σύμφωνα με το SYRI.net

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon