Τούρκικα καραγκιοζλίκια στα Τίρανα

Δημοσιεύθηκε: 16/07/2020 11:49 Τελευταία Ενημέρωση: 16/07/2020 16:28 Από: Tachydromos

Ενώ η Αλβανία μαστίζεται απ’ την πολιτική εσωτερική κρίση που λαμβάνει καινούργιες εκφάνσεις και διαστάσεις, υπό το βάρος και της οικονομικής κατάστασης που επιδεινώνεται απ’ την Πανδημία του Covid-19, εν τούτοις η Πρεσβεία της Τουρκίας στα Τίρανα, συνέχισε τα τερτίπια ενόψει της «Ημέρας Δημοκρατίας κι Εθνικής Ενότητας». Γίνεται λόγος για εκδηλώσεις που διοργάνωσε στην 4η Επέτειο του δήθεν Πραξικοπήματος του 2016.

Προχθές, 14 Ιουλίου, οι εκδηλώσεις της Πρεσβείας, συγκεντρώνοντας τους Τούρκους πολίτες που δραστηριοποιούνται σε διάφορες υπηρεσίες τους στα Τίρανα και τους ντόπιους πράκτορες τουρκικών συμφερόντων, έγιναν στο «Μνημείο των Πεσόντων». Ανεγέρθη σε κεντρικό πάρκο των Τιράνων με χρηματοδότηση του οργανισμού εξωτερικής βοήθειας, της διαβόητης ΤΙΚΑ, πέρυσι με την ανοχή των δημοτικών και κυβερνητικών αρχών και υπό εντελώς αμφίβολες διαδικασίες. Οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών διαμαρτυρήθηκαν για το μνημείο αυτό που δεν έχει καμιά σχέση με την Αλβανία και το λαό της. Ο Πρέσβης όμως της Τουρκίας, Αχμέτ Υορίκ, μιλώντας στην εκδήλωση ακόμη και αυτή την αντίδραση τη χρέωσε στο δίκτυο της Οργάνωσης του ιμάμη Φετουλάχ Γκυλέν , Κισμέτ/FETO, και έτσι το επικαλέστηκε το γεγονός σαν ένα επιπλέον λόγο για την επικινδυνότητα της Οργάνωσης. Έτσι κάλεσε τις αλβανικές αρχές σε πιο στενή συνεργασία για τον εντοπισμό και την έκδοση στην Τουρκία των μελών της.

Αποκορύφωμα των Τουρκικών αθλιοτήτων όμως ήταν η χθεσινή εκδήλωση στην Πρεσβεία της Τουρκίας στα Τίρανα. Ο Πρέσβης και άλλοι συνεργάτες του, με κορυφαίο τον Επιτετραμμένο Παιδείας, «επιβράβευσαν» φοιτητές των εκπαιδευτηρίων τους για δοκίμια που κλήθηκαν να γράψουν για την 15η Ιουλίου 2016! Στην Αλβανία, υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ χώρα, με μια νέα γενιά που κατά κύριο λόγο και όγκο ζει στην Ευρώπη, οι Τούρκοι μυούν κάθε μέρα και περισσότερους νέους στο Ισλάμ και στις δικές τους αντιλήψεις περί «δημοκρατίας» και «θεσμικού κράτους δικαίου». Υπό το αδιάφορο βλέμμα της πολιτείας που έχει για τα καλά καταστεί όμηρος της Άγκυρας.

Το δελτίο τύπου της Πρεσβείας του καθεστώτος Ερντογάν στα Τίρανα επισημαίνει με νόημα ότι στους νέους μαζί με τα πιστοποιητικά συμμετοχής και τα βραβεία των νικητών διανεμήθηκε «ενημερωτικό» υλικό στην Τουρκική!!!

Ανάλογες δραστηριότητες με κεντρικό σύνθημα την δίωξη των «Γκυλενιστών τρομοκρατών» διοργανώθηκαν από τουρκικές υπηρεσίες στην Πρίστινα και τα Σκόπια και με βασική πίεση την καθυπόταξη των κρατικών φορέων στο παιχνίδι τους με αφορμή την προαναφερθείσα υπόθεση που αφορά αποκλειστικά την Τουρκία και το παιχνίδι εξουσίας στο εσωτερικό της.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon