Νέες διαστάσεις στην Πανδημία

Δημοσιεύθηκε: 27/07/2020 13:36 Τελευταία Ενημέρωση: 28/07/2020 11:10 Από: Tachydromos

Συνεχή αύξηση των κρουσμάτων αλλά και των θυμάτων από τον Covid -19, σημειώνεται στην Αλβανία. Παρ’ όλο που τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ κάνουν λόγο ακόμη και για απόκρυψη της πραγματικότητας ή χειραγώγηση στις ανακοινώσεις των στοιχείων, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

Τόσο η σύγκριση με την περίοδο που η χώρα ήταν σε πλήρη καραντίνα όσο και τα στοιχεία που προκύπτουν καθώς οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας έχουν αυξήσει τον αριθμό των τεστ που εφαρμόζουν σε καθημερινή βάση συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση επιβαρύνεται προοδευτικά.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στις παραλίες σε συνδυασμό με την αθρόα προσέλευση παραθεριστών απ’ τα μέρη του Κοσόβου και Σκοπίων όπου οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας επίσης επιδεικνύουν ανεπάρκεια στον έλεγχο της Πανδημίας, επιβαρύνει τα πράγματα.

Από πλευράς του Ινστιτούτου Υγιεινές των Τιράνων, το αρμόδιο για την καθημερινή παρακολούθηση και ενημέρωση έγινε σήμερα επισήμως γνωστό ότι έχει ιδιαίτερη διασπορά του κορονοϊού στις νέες ηλικίες. Προβλέπει μάλιστα απ’ την στατιστική επεξεργασία των στοιχείων ότι θα συνεχίσει η ίδια αυξάνουσα πορεία και κατά το μήνα Αύγουστο στις ηλικιακές ομάδες των 20-30 ετών. Το χειρότερο είναι ότι τα κρούσματα δεν είναι ασυμτωματικά και ήδη 20-χρόνοι έχουν παρουσιαστεί στα νοσοκομεία με συμπτώματα και με ανάγκη υποστήριξης με οξυγόνο.

Από πλευράς των ΜΜΕ διαρκώς γίνονται νύξεις με βάση πληροφορίες απ’ το νοσοκομειακό προσωπικό ότι υπάρχουν θάνατοι που οφείλονται στον κορονοϊό αλλά που υπό την πίεση των αρμοδίων κρατικών φορέων ανακοινώνονται συνέπεια άλλων παραγόντων ή ασθενειών.

Σε ότι αφορά στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα το ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ότι έχουν ήδη αναφερθεί θετικοί στα τεστ και επί το πλείστον με συμπτώματα ασθενείς σε περιοχές όπως οι Άγιοι Σαράντα και Χιμάρα και τούτο οφείλετε στην αύξηση των επισκεπτών από Τίρανα, Κόσοβο και περιοχές των Σκοπίων. Στο Μουρσί ήδη αναφέρθηκε πρώτος ασθενής που μεταφέρθηκε επειγόντως στα ειδικευμένα νοσοκομεία των Τιράνων. Πρόκειται για 25χρόνη νεαρή που είχε φτάσει στο χωριό το Σάββατο απ’ τα Τίρανα όπου ζει οικογενειακώς.

Αξιωματικός της Προεδρικής Φρουράς της Αλβανίας, 58 ετών, που υπηρετούσε ως οδηγός της Υπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, υπέκυψε σήμερα στα Τίρανα απ’ τον κορονοϊό, ενώ δύο αντιδήμαρχοι της Λέζα προέκυψαν θετικοί, σημαίνοντας συναγερμό σε όλη την πόλη έως των έλεγχο του κύκλου των επαφών τους.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon