Άρση του πλαφόν στα σύνορα.. Σε πλήρη λειτουργία κάτω από την πίεση των καταστάσεων!

Δημοσιεύθηκε: 16/08/2020 19:36 Τελευταία Ενημέρωση: 16/08/2020 19:36 Από: Tachydromos

Αδύνατο να εφαρμοστεί στην πράξη αποδείχθηκε το μέτρο του πλαφόν διελεύσεων στις συνοριακές διαβάσεις με την Αλβανία που είχε εξαγγείλει εδώ και μερικές ημέρες η Ελληνική Κυβέρνηση.

Συνολικότερα δε η διαχείριση που έγινε απέτυχε παταγωδώς. Οι καταστάσεις που διαμορφώθηκαν ήταν πρωτόγνωρες και αποτυπώνουν στην πράξη την προχειρότητα όσων αποφασίζουν στην Αθήνα χωρίς να έχουν πραγματική αντίληψη των γεγονότων και φυσικά την παντελή απουσία του αλβανικού κρατικού μηχανισμού.

Πριν τη μία το μεσημέρι της Κυριακής είχε καλυφθεί ήδη ο αριθμός διελεύσεων τόσο στην Κακαβιά όσο και στην Κρυσταλλοπηγή. Σύμφωνα με την απόφαση που είχε ανακοινωθεί οι διελεύσεις θα έφταναν στις 750 στην Κακαβιά και στις 300 στην Κρυσταλλοπηγή.

Οι ουρές ωστόσο, ειδικά στην Κακαβιά είναι ατελείωτες. Σ’ αυτό συντέλεσαν αφενός οι προαναγγελίες των μέτρων και αφετέρου η μη λειτουργία των συνοριακών διαβάσεων στην Μέρτζιανη και το Μαυρομάτι.

Κάτω από τις ασφυκτικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν και ύστερα από επικοινωνία του Αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών με τα συναρμόδια Ελληνικά Υπουργεία αποφασίστηκε η κανονική λειτουργία των τελωνείων μέχρι στις 11 το βράδυ προκειμένου να εξυπηρετηθεί όσο το δυνατό μεγαλύτερος αριθμός πολιτών που περιμένουν ακόμη και τρία 24ωρα στις ουρές.

Στο πλαίσιο των μέτρων που έχει ανακοινώσει η Ελληνική Κυβέρνηση από την Δευτέρα, 17 Αυγούστου καθίσταται υποχρεωτική και η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) για όλους τους εισερχόμενους ταξιδιώτες στην Ελλάδα από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδο στην Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει και για τους Έλληνες πολίτες και τους έχοντες άδειες διαμονής, ενώ σημειώνεται πως το τεστ θα πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.

Για όσους εισέρχονται από την Αλβανία θα ισχύει επταήμερη καραντίνα. Φυσικά είναι άγνωστο αν όλα αυτά θα ισχύσουν ή θα ανατραπούν την τελευταία στιγμή κάτω από την πίεση των καταστάσεων.

Epiruspost.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon