Περίεργη ιστορία με Ιρανό στην Ελληνοαλβανική μεθόριο

Δημοσιεύθηκε: 20/08/2020 10:24 Τελευταία Ενημέρωση: 20/08/2020 15:16 Από: Tachydromos

Τις ημέρες προ του Δεκαπενταύγουστου ο συνωστισμός των πολιτών που ήθελαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, δεν ήταν το μόνο που συνέβαινε στα Ελληνοαλβανικά σύνορα.

Τα ΜΜΕ στην Αλβανία φέρνουν στο φως της δημοσιότητας μια περίεργη υπόθεση αστυνομικού ρεπορτάζ. Πρόκειται για μια προσπάθεια ώστε να «εισαχθεί» στην Ελλάδα ένας Ιρανός φημολογούμενος για τρομοκράτης, ονόματι Εχσάν Μπιντί (Ihsan Bidi). Το ρεπορτάζ του Top Channel πολύ κοντά στην Κυβέρνηση αρχικά, στις 12 Αυγούστου μετέδωσε ότι θα απελαθεί απ’ τη χώρα ο συγκεκριμένος Ιρανός που διέθετε άδεια παραμονής στην Αλβανία. Επεσήμανε η σύντομη είδηση του καναλιού ότι μάλλον θα απελαθεί προς Ελλάδα. Την επ’ αύριο κι ενώ υπήρξαν αντιδράσεις ακτιβιστών και άλλων μέσων ενημέρωσης το ίδιο κανάλι διασκεύασε την είδηση αναφέροντας ότι δεν πραγματοποιήθηκε η απέλαση και ότι ο Μπιντί επέστρεψε στα Τίρανα απ’ τα ελληνοαλβανικά σύνορα και του δόθηκε προσωρινή άδεια διαμονής. Η υπόθεση έχει αρκετά περίεργα σημεία με κύριο ότι γιατί έπρεπε να επιχειρηθεί η «εισαγωγή» του στην Ελλάδα;

Ο Εχσάν Μπιντί είχε έρθει στην Αλβανία το 2016 όταν και έγινε η μαζικότερη μεταφορά Μουτζαχεντίν των ΜΕΚ της Μαριάμ Ρατζαβί, των αντιφρονούντων του καθεστώτος των Αγιατολάχ στο Ιράν και που στεγάζονται σε καταυλισμό στον κόλπο του Δυρραχίου στην κωμόπολη της Μάνζα. Εκτιμάται ότι οι άνδρες και γυναίκες μαζί με τα τέκνα τους στο συγκεκριμένο καταυλισμό ξεπερνούν τις 6000. Ε Μπιντί κατηγορήθηκε απ’ τη Ρατζαβί ως «πράκτορας του καθεστώτος των Αγιατολάχ) με αποστολή να διενεργήσει τρομοκρατικό κτύπημα στον καταυλισμό. Κατόπιν εκδιώχθηκε απ’ τον καταυλισμό και διέμενε σε άλλο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και αιτούντων άσυλο στα προάστια των Τιράνων.

Ο ίδιος και ακτιβιστές που τον υποστηρίζουν δηλώνουν ότι ο ίδιος δεν είναι με το καθεστώς του Ιράν αλλά ότι διαφωνεί με τις μεθόδους που η αρχηγός των ΜΕΚ χρησιμοποιεί στην στρατολόγηση των οπαδών της. Είχε μάλιστα αρχίσει να μιλάει για τις συνθήκες καταπίεσης, λογοκρισίας κ.α. που επικρατούν στη Μάνζα.

Φαίνεται ότι η Ρατζαβί που έχει την υποστήριξη των ΗΠΑ και πολλών ευρωπαϊκών χωρών, συνεργάζεται άμεσα με την Αλβανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Συνέπεια τούτου είναι ώστε με συνοπτικές διαδικασίες στις 12 Αυγούστου να του αφαιρεθούν όλες οι άδειες διαμονής στην Αλβανία.

Ξημερώματα της ίδιας ημέρας προς 13 Αυγούστου σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου και δημοσιογράφων που τον υποστηρίζουν και διερευνούν την υπόθεση μεταφέρθηκε από υπηρεσίες και άνδρες της αντιτρομοκρατικής στην μεθόριο, στην πράσινη ζώνη και όχι σε επίσημη διέλευση στα σύνορα με την Ελλάδα σε περιοχή της Κορυτσάς. Εκείνος δεν προχώρησε προς την Ελλάδα διότι ούτε καταλάβαινε τις ακριβώς συμβαίνει και τον συνέλαβαν εκ νέου μεταφέροντας τον στα Τίρανα.

Η ειδησιογραφία σχετικά με ανάλογες ιστορίες κατασκοπείας και δικτύων τρομοκρατίας με πρωταγωνιστές του Μουτζαχεντίν του Λαού – ΜΕΚ και τις μυστικές υπηρεσίες του Ιράν στο έδαφος της Αλβανίας, καταγράφει καθημερινά νέα επεισόδια. Προ ημερών απελάθηκε Ιταλός υπήκοος αλλά ιρανικής καταγωγής και πάλι μετά από πιέσεις των ΜΕΚ. Με την περίπτωση του Εχσάν Μπιντί γίνεται προσπάθεια να εμπλέξουν και την Ελλάδα.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon