Αμάσητα τούρκικα παπαγαλίζουν τα αλβανικά ΜΜΕ

Δημοσιεύθηκε: 25/08/2020 15:11 Τελευταία Ενημέρωση: 27/08/2020 14:54 Από: Tachydromos

Ίσως γίνεται περιττή η συχνή αναφορά στη διάσταση της διάχυσης στην Αλβανική της τουρκικής προπαγάνδας, αλλά γίνεται εξίσου προκλητικό το τοπίο και για το λόγο αυτό χρειάζεται έστω μια ακόμη προσέγγιση.

Είναι διπλά προκλητικό διότι δεν αφορά σε οποιοδήποτε θέμα αλλά στην ένταση που επικρατεί στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο όπου το καθεστώς Ερντογάν προσδίδεται στην συνεχή αμφισβήτηση των Ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και της Κύπρου επίσης. Ενώ είναι πασιφανές ότι η Τουρκία συμπεριφέρεται ως ταραξίας της περιοχής και δυναμιτίζει το κλίμα, επί το πλείστον έρχεται σε ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση καταπατώντας το διεθνές δίκαιο, τα αλβανικά ΜΜΕ προσδίδονται σε μια καμπάνια ζήλου και αφοσίωσης στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Προκαλεί εντύπωση ότι ΜΜΕ όπως το gazetatema.net και argjirolajm.net, αλλά και άλλα τέτοια που είναι στην ουσία αυλικά του Πρωθυπουργού μέσα επικοινωνίας και ενημέρωσης, πρωτοστατούν σε αναρτήσεις και μάλιστα σε χρόνο μηδέν των εμπρηστικών δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου Ρετσέπ Ταίπ Ερντογάν αλλά και δήθεν αναλύσεων που προσφέρει έτοιμες η προπαγανδιστική μηχανή της Τουρκικής Πρεσβείας στα Τίρανα.

Αμφότερα αλλά και άλλα παρόμοια δεν έχουν επιλεχθεί τυχαία. Πρόκειται για μέσα ενημέρωσης που απηχούν στη βάση του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, και κυρίως εκφράζουν πληθυσμούς των παραμεθορίων με την Ελλάδα.

Εκείνο που προκαλεί επίσης εντύπωση είναι ότι προεξοφλούν ένοπλη σύγκρουση της Τουρκίας με την Ελλάδα όπου προφανώς όπως αμάσητα τους τα προσφέρουν πλασάρουν τα επιχειρήματα ότι η Ελλάς θα κατατροπωθεί!!! Κακεντρεχή η χαρά τους ως απόρροια των «αναλύσεων».

Μέχρι και πανηγύρια για το κοίτασμα του Ερντογάν στη Μαύρη Θάλασσα!

Μόνο που τους ξεφεύγουν κάποιες λεπτομέρειες: η σοβαρή ανάλυση έστω και στο στρατιωτικό πεδίο και όχι μόνο σε ότι αφορά στο σεβασμό της διεθνούς τάξης και δικαίου, προειδοποιεί την Τουρκία, τη σύμμαχο της Αλβανίας του Έντι Ράμα ότι δεν θα είναι βόλτα τυχόν πολεμική σύγκρουση με την Ελλάδα.

Κυρίως όμως αλλού είναι το ζήτημα: αφορά στους αλβανούς πολίτες και την κοινωνία η οποία κυριολεκτικά ταΐζεται στην και από την Ελλάδα. Που η χαρά λοιπόν των παιδιών του Έντι Ράμα;

Ίσως στα δολάρια που συνοδεύουν τις αναρτήσεις τους αλλά ενδεχομένως και στην αναζήτηση «δικαίωσης» για το αφεντικό τους, τον Πρωθυπουργό Ράμα που δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι είναι αδιέξοδο το στρατηγικό του φλερτ με τον Ερντογάν…

Τελευταία εμφανίζονται δημοσιεύματα που θέλουν να εμφανίζεται μια δυσκολία στην σχέση του Ράμα με το καθεστώς του Τούρκου Προέδρου. Οι ΗΠΑ έχουν μάλλον σταθεί εμπόδιο στη γρήγορη υλοποίηση συμφωνίας της Αλβανίας με την Τουρκία για τον εντοπισμό και παράδοση στελεχών του δικτύου του Φετουλάχ Γκιυολέν πράγμα που δημιουργεί δυσαρέσκεια στις τουρκικές υπηρεσίες. Επίσης υπό την παρότρυνση των Αμερικανικών υπηρεσιών ο Ράμα ήταν απ’ τους πρώτους που χαιρέτησε τη συμφωνία του Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κίνηση και αυτή που καθόλου δεν άρεσε στους Τούρκους. Ωστόσο όμως δεδομένου ότι ανάλογη «θεαματική» συμφωνία ο Λευκός Οίκος προετοιμάζει και για το Κόσοβο και τη Σερβία έπρεπε να υπάρξει η τοποθέτηση των Τιράνων για την προηγούμενη.

Μπροστά σ’ αυτά τα δεδομένα η τουρκική προπαγάνδα γίνεται πιο επιθετική και ερεθιστική. Τυχοδιωκτικά αλβανικά ΜΜΕ και ιδιοκτήτες τους επίσης επωφελούνται και οικονομικά αλλά και ικανοποιώντας το ανθελληνικό πάθος τους που μεθοδικά όλα αυτά τα χρόνια καλλιεργεί η κυβερνητικά μηχανή των Τιράνων.

Όλα αυτά όμως καταγράφονται και σε άλλη ώρα θα γίνουν οι απολογισμοί.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon