Προκαλεί το Δημοτικό Συμβούλιο στους Αγ. Σαράντα

Δημοσιεύθηκε: 02/09/2020 10:31 Τελευταία Ενημέρωση: 03/09/2020 12:53 Από: Tachydromos

Σε ειδησεογραφικό ιστότοπο που αναφέρεται στην περιοχή των Αγίων Σαράντα αργά χθες το απόγευμα εμφανίστηκε βίντεο αγνώστου προελεύσεως όπου παραστρατιωτικοί οπλισμένοι, κάπου σε παραλία των Εξαμιλίων καίνε την Ελληνική σημαία. Το κάνουν λέει για να υπογραμμίσουν ότι το Ιόνιο Πέλαγος είναι δική τους θάλασσα.

Η ρίζα όμως της αθλίας σκηνής, που το μόνο που προσφέρει είναι να αποκαλύπτει πως σε μια χώρα που είναι μέλος του ΝΑΤΟ και προσδοκά την ένταξη στην ΕΕ, σε περιοχή γεμάτη από ξένους τουρίστες και επισκέπτες, παραμεθόρια επί το πλείστον, περιφέρονται οπλισμένοι παραστρατιωτικοί, είναι αλλού. Στη ρητορική των πολιτικών και κυρίως στην ανθελληνική προπαγάνδα των ΜΜΕ.

Κυρίως όμως και σε πράξεις με συμβολική αξία των θεσμικών οργάνων.

Συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο των Αγίων Σαράντα με σύνθεση απ’ το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα και το αποκαλούμενο ΜΕΓΚΑ-κόμμα, λόγω του ότι ήταν οι μόνοι συνδυασμοί που μετείχαν των περυσινών εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση, υπερψήφισε πρόταση μελών του ώστε εν αποστρατεία Συνταγματάρχης Μουσλίμ Πασά να ανακηρυχτεί «επίτιμος δημότης» του εν λόγω Δήμου. Με το αιτιολογικό ότι συνεισέφερε «στην καταγγελία της προδοτικής Συμφωνία Ελλάδας και Αλβανίας 2009 για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών». Ως εκ τούτου ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο συνεισέφερε τα μέγιστα στην προστασία των αλβανικών συμφερόντων στη θάλασσα του Κόλπου των Αγ. Σαράντα και των Εξαμιλίων. Δεν είναι απλά προπαγάνδα αλλά έχει βαθύτερα κίνητρα η συγκεκριμένη πρόταση επιβράβευσης των δημοτικών συμβούλων.

Από κέντρα των οποίων εύκολα μπορεί να υποψιαστεί κανείς την οντότητα γίνεται μεθοδευμένη προσπάθεια ώστε να δημιουργηθούν ανθελληνικές αντιδράσεις σε περιοχές όπου ζει ιστορικά και σε σημαντικά αριθμητικά μεγέθη η ΕΕΜ και όπου η Ελλάδα έχει ιδιαίτερη απήχηση.

Ο συγκεκριμένος απόστρατος «ξεθάφτηκε» από τους μηχανισμούς της Τουρκίας ώστε να τεκμηριώσει δήθεν τεχνικά, δεδομένου ότι είχε υπηρετήσει τη Χαρτογραφική Υπηρεσία των Αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων, το 2009, την προσφυγή του ΣΚ στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Είναι γνωστός για τις εμφανίσεις του στα ΜΜΕ με το γνώμονα που μάλλον τον είχε ενθύμιο απ’ τους Κινέζους συναδέλφους την εποχή της νιότης του, όταν ο Λαϊκό Στρατός της Κίνας, να μετρά δήθεν πάνω σε χάρτες. Πρόκειται για χάρτες που είχε καταρτίσει Σοβιετική αποστολή στα πλαίσια του Συμφώνου της Βαρσοβίας και είχαν στη συνέχεια επικαιροποιηθεί απ’ τους Κινέζους όταν κατασκεύαζαν έργα αμυντικής υποδομής κατά του ΝΑΤΟ στην παράκτια περιοχή…

Σημαντική ωστόσο υποσημείωση: τόσο ο εν λόγω ε.α Συνταγματάρχης όσο και πολλά εκ των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου των Αγίων Σαράντα έχουν νοσηλευτεί σε νοσοκομειακά ιδρύματα της Ελλάδας. Δεν αποκλείεται μάλιστα ορισμένα απ’ τα γεωμετρικά του εργαλεία να είναι ενθύμιο των γιατρών που επιμετρούσαν το σπασμένο του πόδι προκειμένου να το αποκαταστήσουν…

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon