Ζάεφ: Η Ελλάδα θα εξασφαλίσει το εμβόλιο κατά του COVID-19 για την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία

Δημοσιεύθηκε: 19/09/2020 10:21 Τελευταία Ενημέρωση: 19/09/2020 12:19 Από: Tachydromos

Ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, αποκαλύπτει ότι ο έλληνας ομόλογός του, Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρόθυμος να προσφέρει το εμβόλιο για τον COVID-19 στην Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Η Ελλάδα, μέσω της ΕΕ, θα λάβει το εμβόλιο στα τέλη του τρέχοντος έτους. Το εμβόλιο που δημιουργείται από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, θα παρασκευαστείο από τον φαρμακευτικό γίγαντα της AstraZeneca. Η ΕΕ παρέχει τη δυνατότητα ώστε οι εταιρικές χώρες εκτός της Ενώσεως θα μπορού σαν να προμηθευτούν το εμβόλιο σε περίπτωση που του δίδεται ως χορηγεία από τις χώρες τις ΕΕ ή στην περίπτωση που τους πωλείται απ' αυτές.
Ο Ζάεφ είπε ότι η Ελλάδα θα προμηθεύσει με το εμβόλιο την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, ενώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι η δεύτερη έχει εξασφαλίσει και μέσω της Πολωνίας αυτή την εγγύηση.

"Ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε πρόθυμος ώστε η Ελλάδα, ως χώρα μέλος της ΕΕ να προσφέρει το εμβόλιο κατά του covid-19 για την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, αφού το εμβόλιο θα προμηθευτούν πρώτα οι χώρες μέλη και στη συνέχεια οι υποψήφιες. Για μένα αυτή η δήλωση είναι απόδειξη της καλής φιλίας", είπε ο Ζάεφ.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon