Ας φροντίσουμε την ανάρτηση και κυρίως την ανάγνωση

Δημοσιεύθηκε: 22/09/2020 14:50 Τελευταία Ενημέρωση: 24/09/2020 08:13 Από: Tachydromos

Οι καιροί είναι περίεργοι και σ’ αυτό δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς. Όπως και στο γεγονός ότι απαιτείται νηφαλιότητα και καλείται ο καθένας να την αποδείξει.

Επί το πλείστον η προσέγγιση στο θέμα δεν αποτελεί ούτε ζήτημα λογοκρισίας και ούτε ελευθεροτυπίας.

Και ούτε σκοπό με τις λίγες σειρές που ακολουθούν να προβληθεί προστασία σε πρόσωπα και θεσμούς.

Μπορεί να φαίνεται ότι επισύρεται η προσοχή σε όσους έχουν αναλάβει να προσφέρουν στην ενημέρωση του κοινού της Βορειοηπειρωτικής κοινότητας ή του ενδιαφερόμενου πανελλήνιου για τα δικά μας ζητήματα. Αλλά ούτε αυτό καθεαυτό έχουμε αρμοδιότητα και υποχρέωση.

Σε τελευταία ανάλυση στους αναγνώστες Βορειοηπειρώτες και μη θα θέλαμε να απευθυνθούμε. Διότι μέσα στην αδικία που όντως προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις να προσέχουν τι διαβάζουν και σε τι συμπεράσματα προσπαθούν να τους οδηγήσουν. Αυτό έχει κρίσιμη σημασία για τη διατήρηση υγιούς πολιτικής και εθνικής συμπεριφοράς – απόδειξη της νηφαλιότητας και προϋπόθεση για τη διατήρηση της.

Σε καιρούς τέτοιους δοκιμάζονται πολλά. Και επί το πλείστον υφίσταται μεγαλύτερη η ανάγκη ώστε να έχουμε πρόσωπα και θεσμούς που με πόνο και προσωπικό ενδιαφέρον εστιάζουν στην περίθαλψη της κατάστασης μας.

Και για να έρθουμε στο θέμα, υπογραμμίζοντας και πάλι ότι το τελευταίο που απασχολεί αποδεδειγμένα τον ιστότοπο μας και τη στήλη είναι η προσωπολατρία.

Τελευταία εμφανίστηκε κείμενο που ενώ άλλα πρέσβευε στην επικεφαλίδα αλλού ήθελε να οδηγήσει τα πράγματα. Στο επίκεντρο η Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού της Ελλάδας με ότι αυτό συνεπάγεται. Σε μια περίοδο που διεκπεραιώνει υποχρεώσεις που απαιτούν την ύψιστη αφοσίωση. Με ήθος αποδεδειγμένο όπως επίσης και το ενδιαφέρον της για την ΕΕΜ.

Και όμως μέσα από τη διαστρέβλωση των πραγμάτων και με αναληθή ανάγνωση των γεγονότων οδηγούν σε συμπεράσματα απολύτως αβάσιμα. Μισό ψέμα και μισή αλήθεια δεν παράγουν μισοαλήθεια. Παράγουν μια νέα κατάσταση που συγχέει τον αναγνώστη και αυτό είναι που επιδιώκουν οι επαγγελματίες του είδους.

Μόνο που το συμπέρασμα είναι σκληρό και συντίθεται στο ερώτημα: ποιους συμφέρει αυτή την ώρα να εγείρονται υποψίες αυτής της ποταπής μορφής σε πρόσωπα που υπηρετούν τέτοιους θεσμούς όπως εν προκειμένου η κα. Πρέσβης; Και ακόμη περισσότερο ποιος ενδιαφέρεται να απολέσει ο Βορειοηπειρώτης την εμπιστοσύνη σε πραγματικούς φίλους και αν όχι φίλους εκ του καθήκοντος υποχρεωμένους να ασχολούνται με την προστασία των δικαίων τους;

Εφήμερα οφέλη που δύναται να επιδιώκουν πολιτικού του περιθωρίου και των άκρων δεν πρέπει να επηρεάσουν και την πολιτική συμπεριφορά των μελών της ΕΕΜ. Εφόσον κάποιος μπορεί να επικαλεσθεί το αναφαίρετο δικαίωμα της ελευθεροτυπίας και της εκφοράς του δημόσιου λόγου και άποψης, αναλόγως προειδοποιούμε και για τις συνέπειες του δηλητηρίου.

Διότι ακόμη και τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο στοχεύουν ορισμένα ανεύθυνα και αναληθή σχόλια σε άλλες αναρτήσεις που αναφέρονται στο ενδιαφέρον του για το πρόβλημα της δυσκολίας κυκλοφορίας στα σύνορα. Η επιμονή σε κάποια αληθοφανή πλην όμως απολύτως αβάσιμα επιχειρήματα αγγίζει το όριο της εμπάθειας. Χρήζουν προσέγγισης και απάντησης αλλά θέλουν περισσότερο χρόνο και χώρο.

Αυτό που μένει είναι ότι ενώ προβάλει όσο ποτέ η ανάγκη ώστε η κοινότητα μας, της ΕΕΜ να κινηθεί θεσμικά και να διατηρήσει ορθά προσανατολισμένη στάση στην περίοδο δοκιμασιών που διερχόμαστε, τόσο αυξάνει και η ένταση απαξίωσης της ανεξάρτητης πολιτικής έκφρασης της (δια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ – ΚΕΑΔ), των θεσμών της Ελληνικής πολιτείας και προσώπων που έχουν αναλωθεί από αγάπη γι αυτή. Δεν είναι δύσκολο να υποψιαστεί τα κίνητρα ούτε το πώς τα άκρα συναντώνται…

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon