Ο έλεγχος και η αξιολόγηση των δικαστικών είναι το κλειδί για να προχωρήσει η διακυβερνητική διάσκεψη, είπε ο Várhelyi

Δημοσιεύθηκε: 08/10/2020 10:08 Τελευταία Ενημέρωση: 08/10/2020 10:08 Από: Tachydromos

Ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση και τη Γειτονία της ΕΕ Olivér Várhelyi δήλωσε χτες από τα Τίρανα ότι ο έλεγχος και η αξιολόγηση των δικαστών και των εισαγγελέων είναι το κλειδί προκειμένου η Αλβανία να προχωρήσει και να οργανώσει την πρώτη διακυβερνητική διάσκεψη και να συμμετάσχει περαιτέρω σε διαπραγματεύσεις για την ένταξη.

«Πήγα επίσης να επισκεφτώ τα μέλη των οργάνων ελέγχου. Ο έλεγχος και η αξιολόγηση των δικαστών και εισαγγελέων είναι το κλειδί, έτσι ώστε η Αλβανία να μπορέσει να προχωρήσει και να οργανώσει την πρώτη διακυβερνητική διάσκεψη και να ξεκινήσει περαιτέρω διαπραγματεύσεις για την ένταξη», δήλωσε ο Επίτροπος.

Είναι απαραίτητο, συνέχισε, για αυτά τα όργανα να κάνουν τη δουλειά τους.

«Κάνουν μια πολύ σημαντική δουλειά. Δεν πιστεύω ότι ξέρουν πόσο διάσημοι είναι εκτός των Τιράνων, καθώς τους χρησιμοποιούμε ως πρότυπο για να τους συγκρίνουμε με τους άλλους», δήλωσε ο Várhelyi.

Εν τω μεταξύ, ο Επίτροπος πρόσθεσε, ότι στα Τίρανα μίλησε επίσης και για τα άλλα κριτήρια, συμπεριλαμβανομένης της εκλογικής μεταρρύθμισης.

«Χρειαζόμαστε αξιόπιστη μεταρρύθμιση, βάσει της οποίας θα έχουμε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές. Αυτό θα είναι το τεστ στην πραγματικότητα και αυτό το έργο που θα γίνει θα είναι επίσης το δοκιμαστικό έργο για το πρώτο διακυβερνητικό συνέδριο, το οποίο πιστεύω ότι θα γίνει φέτος», δήλωσε.

Όσον αφορά το Συνταγματικό Δικαστήριο, ο Επίτροπος είπε ότι χρειαζόμαστε δικαστές εκεί για να κάνουν τη δουλειά.

«Βλέπω ότι εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις, το έργο πρέπει να ενισχυθεί, η καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος πρέπει να συνεχιστούν. Πρόσφατα εξετάζουμε μια ιστορία ιδιαίτερα σημαντικών επιχειρήσεων επιβολής του νόμου και επιτυχημένων διεθνών. Εξετάζουμε επίσης αυτήν την ισορροπία. Βλέπουμε ότι υπάρχει και κίνηση για το Συνταγματικό Δικαστήριο. Χρειαζόμαστε δικαστές εκεί για να κάνουν τη δουλειά. Χρειαζόμαστε το Συνταγματικό Δικαστήριο», δήλωσε ο Επίτροπος.

/ibna.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon