Λόγοι και σκοπιμότητες στην κινητοποίηση για το Μαυρομάτι

Δημοσιεύθηκε: 13/10/2020 15:02 Τελευταία Ενημέρωση: 14/10/2020 10:19 Από: Tachydromos

Απ’ την αρχή της επιβολής των μέτρων αντιμετώπισης της Πανδημίας του κορονοϊού απ’ την ελληνική πολιτεία, που εν τούτοις έχουν το δικό τους άμεσο αντίκτυπο στην γηγενή Εθνική Ελληνική Μειονότητα, είχαμε επισημάνει τους κινδύνους που ενέχει για τη χειραγώγηση των μελών της αλλά και το χαρακτήρα τους που θα είναι μεγαλύτερης χρονικής διαρκείας.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά ίσχυσε το γνωστό ότι στις κρατικές πολιτικές και αποφάσεις δύσκολα επιστρέφουν να διορθώσουν τις συνέπειες ή τροποποιήσουν τους αρχικούς σχεδιασμούς.

Και συνήθως πάνω σε ευαίσθητα τέτοια πεδία στήνονται και μικροπολιτικά παιχνίδια εντυπωσιασμού.

Τον Αύγουστο με τις δυσκολίες που προέκυψαν και τη δημιουργία μεγάλου συνωστισμού στην Κακκαβιά εμφανίστηκαν αμέσως και οι προβοκάτσιες για την πρόκληση δυσαρέσκειας (για να μην πούμε κάτι άλλο) στους κόλπους της ΕΕΜ και δυσανασχέτησης προς την Ελλάδα. Γενικότερα ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του Ράμα επίσης επεδίωξε να διαχύσει την κοινή γνώμη τον ανθελληνισμό.

Κάπως έτσι και ίσως με πιο δόλιο τρόπο επιχειρείται κάτι ανάλογο με την περίπτωση του κλειστού Τελωνείου στο Μαυρομάτι. Προφανώς για το λόγο, δηλαδή του δίκιο της τοπικής κοινωνίας ένθεν κακείθεν των συνόρων για την επαναλειτουργία του, ουδεμία διαφωνία. Για τις σκοπιμότητες της «ξαφνικής» μόχλευσης του ζητήματος μπορούμε ορισμένες λεπτομέρειες να αναφέρουμε.

Πρόκειται για την μετατροπή του σε πρόσχημα ούτως ώστε αλλού οδηγήσουν δια της χειραγώγησης την κοινωνική αντίδραση και την παροχέτευση της κοινής γνώμης. Συγκεκριμένα ενώ αφορά διακρατικό ζήτημα αντί να τεθεί επισήμως από φορείς της πολιτείας με τους κομματικούς μηχανισμούς του κυβερνώντος ΣΚ στην περιοχή μετατρέπεται σε θέμα μικροκομματικής εκμετάλλευσης. Και στην περίπτωση της Κακκαβιάς υπήρξαν ανάλογοι χειρισμοί. Εξ άλλου εβδομάδες αργότερα ο Περιφερειάρχης Αργυροκάστρου απένεμε βραβείο στον τοπικό Δήμαρχο για το χειρισμό της κατάστασης εκείνες τις ημέρες.

Στην περίπτωση της κινητοποίησης της Κυριακής η ανάμειξη των κομματικών φορέων γίνεται πιο εξόφθαλμη δεδομένης της παρουσίας στα δελτία ειδήσεων του Top Channel επί τριήμερο των προετοιμασιών στην περιοχή. Στην ουσία το κλιμάκιο των δημοσιογράφων λειτουργούσε και ως σκηνοθέτης του όλου σκηνικού. Έτσι ενώ υποτίθεται ότι είναι ένα ζήτημα που αφορά στη σχέση των μελών της ΕΕΜ με την Ελληνική πολιτεία είχε παρουσίαση βασικά στα μεγάλα ενημερωτικά κανάλια των Τιράνων που είχαν πληθώρα παρουσία. Δεν τους ενδιέφερε προφανώς εάν ή όχι ανοίξει εξ νέου το Τελωνείο και ο Μεθοριακός Σταθμός αλλά διαστρεβλώνοντας γεγονότα και αιτίες παρουσιάζουν την δυσαρέσκεια των Ελλήνων της περιοχής με τη Μητέρα Πατρίδα. Αναλόγως προ ετών είχαν παρουσιάσει προβοκατόρικη πρωτοβουλία και ενέργεια κέντρων να μεταφέρουν συνταξιούχους της περιοχής μπροστά στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο ώστε να διαμαρτυρηθούν για συνταξιοδοτικά τους ζητήματα στην Ελλάδα.

Είναι αποκαλυπτικό της σκοπιμότητας η εστίαση πάνω σε κάποιο πρόσωπο με μάσκα και μαύρα γυαλιά, μέλος της ΕΕΜ εάν κρίνει κανείς απ’ την προφορά της Αλβανικής να εξισώνει Χότζα και Ελλάδα: πενήντα χρόνια μας έκλεισε τα σύνορα ο Χότζα και τώρα ο «Γκρέκου»… με ότι αρνητικό συνεπάγεται το δεύτερο!

Βέβαια κοπιούν ματαίως τα κέντρα αυτά να δημιουργήσουν εστίες νόθευσης των αισθημάτων των μελών της Βορειοηπειρωτικής κοινωνίας για την Μητέρα Πατρίδα και σκιές για την ενιαία υπόσταση του Οικουμενικού Ελληνισμού. Μπορεί εφήμερα παιχνίδια ψηφοθηρίας να τους βγήκαν αλλά τα βαθύτερα όχι. Απόδειξη τρανότερη απ’ την αποτυχία του καθεστώτος Χότζα με ένα τεράστιο μηχανισμό καταστολής και προπαγάνδας δεν χρειάζεται να αναζητηθεί.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon