Η αξιοποίηση των απομειναρίων του Ναζισμού και ο αριστερός εθνικισμός του Κοσόβου

Δημοσιεύθηκε: 20/10/2020 13:36 Τελευταία Ενημέρωση: 20/10/2020 15:03 Από: Tachydromos

On the point η επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκο Δένδια στα Τίρανα. Πέραν των άλλων που θα αναλυθούν στη συνέχεια της επίσκεψης και αφού υπάρξουν και οι επίσημες δηλώσεις, συμβάλει ώστε να έρθει καλύτερα στο φως η υπόγεια διαδρομή και διασύνδεση φαινομενικά ανόμοιων ανθελληνικών δικτύων.

Έξω απ’ το κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας και κατά την άφιξη του κ. Δένδια, είχαν συγκεντρωθεί για διαδήλωση ένα συνονθύλευμα ακτιβιστών επί των εθνικών αλβανικών θεμάτων τάχα.

Απ’ τη μια οι ομάδες του Συλλόγου των Τσάμηδων, με επικεφαλής τον Ιντρίζι, προνομιακό συνομιλητή του Ερντογκάν δημόσια και στα παρασκήνια. Απ’ την άλλη μέλη του Κινήματος Αυτοδιάθεση (VetVendosja –VV) του Κοσόβου. Πρόκειται για παράρτημα του σχήματος του Αλμπίν Κούρτι με το οποία μοχλεύει και αναμειγνύεται σε ζητήματα πολιτικής των Τιράνων. Οι ίδιοι καλλιεργούν την εικόνα ενός αριστερής έμπνευσης κινήματος που θέλουν μεγαλύτερη ανεξαρτητοποίηση του πολιτικού βίου της Πρίστινα απ’ την διεθνή επίβλεψη.

Απορίες προκαλεί το γεγονός ότι οι ίδιοι δεν διαδήλωσαν όταν προ ημερών ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας επισκέφθηκε επίσημα την Πρίστινα. Και η βασική απορία έγκειται στο γεγονός πως επικοινωνούν δήθεν αριστεροί με απομεινάρια του Ναζισμού;

Εν πάση περιπτώσει σαφές είναι ότι αυτό το οποίο επιδιώκουν δλδ να δημιουργήσουν την αίσθηση της ανεπιθύμητης επίσκεψης δύσκολο να το πετύχουν. Όπως και σε άλλες περιπτώσεις με τη συνδρομή των μέσων ενημερώσεως τα οποία χρηματοδοτούνται εξ ίσου σκοτεινά με τους ίδιους, κάνουν απλά αισθητή την ύπαρξη τους.

Η Αυτοδιάθεση απ’ την Πρίστινα εξέδωσε ανακοίνωση για τη σύλληψη του Συντονιστή του πυρήνα τους στα Τίρανα Μποϊκέν Αμπάζι. Στην ανακοίνωση αναφέρουν ότι η διαδήλωση του αφορά στην συμφωνία ώστε να οριστούν δίκαια θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα και η Ελλάδα να φέρεται χωρίς διακρίσεις για τους Αλβανούς.

Ανάλογα βέβαια και οι ΤούρκοΤσάμηδες του Ιντρίζι προσθέτοντας ότι απαιτούν την άρση του Νόμου Εμπόλεμης Κατάστασης.

Όλα τα θέματα αυτά αφορούν στην ατζέντα της επίσκεψης και στο περιεχόμενο των συνομιλιών. Ο κ. Δένδιας ακριβώς έρχεται ώστε να προχωρήσει μια δίκαια και κατά το διεθνές δίκαιο συμφωνία προς το αμοιβαίο συμφέρον. Επί το πλείστον για την επίλυση θεμάτων που εκκρεμούν. Σε ότι αφορά δε την αντιμετώπιση των αλβανών πολιτών απ’ την κοινωνία και την πολιτεία στην Ελλάδα επί τριάντα περίπου χρόνια το γνωρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των Αλβανών.

Ως εκ τούτου είναι εκτεθειμένοι για άλλη μια φορά όλοι όσοι υπάρχουν στο πολιτικό και κοινωνικό φάσμα παίζοντας παιχνίδι της Τουρκίας.

Ενώ είχαν καταφέρει στο παρελθόν να διακόψουν την επίσκεψη του κ. Παπούλια στους Αγίους Σαράντα και να προσβάλουν τον κ. Κοτζιά ώστε να εισέλθει απ’ την πίσω πόρτα στο κτίριο του ΥπΕξ των Τιράνων, αυτή τη φορά δεν τους πέρασε.

Το ζήτημα πλέον αφορά και τον κ. Λιουλζίμ Μπάσα που στεγάζει στη συμμαχία του τα επικίνδυνα φαινόμενα του Ναζισμού και για τον οποίο στη διάρκεια της ημέρας έχει προγραμματιστεί ιδιαίτερη συνάντηση με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon