Μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο σήμερα στους Βουλιαράτες

Δημοσιεύθηκε: 24/10/2020 19:24 Τελευταία Ενημέρωση: 26/10/2020 06:09 Από: Tachydromos

Μνημόσυνο μετά Θείας Λειτουργίας τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες, επί τη συμπληρώσει διετίας απ'την υπό τις γνωστές συνθήκες εκδημίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Ο Κωνσταντίνος έπεσε δολοφονημένος από το ειδικό απόσπασμα των Αστυνομικών Δυνάμεων στις 28 Οκτωβρίου 2018.

Το Μνημόσυνο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος. Μαζί με τους γονείς και τις αδελφές και άλλους συγγενεία συμπροσευχήθηκαν και πιστοί απ την ευρύτερη περιοχή της Δρόπολης, Χιμάρας και Αγίων Σαράντα καθώς και κλιμάκιο στελεχών της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ με τον Πρόεδρο της Οργάνωσης κ. Βασ. Κάγιο.

Τηρήθηκαν τα ειδικά μέτρα προστασίας που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της Πανδημίας απ' τον Covid-19.

Ο Μητροπολίτης μίλησε σύντομα και με πολύ συγκηνητικά λόγια για τη μνήμη του Κωνσταντίνου ευχόμενος όπως αφυπνιστούν οι συνειδήσεις του συνόλου της κοινότητας και του κάθε Χριστιανού πιστού για περισδότερη αγάπη, σύμπνοια, βίωση της πίστης, ενότητας και διάθεσης για ανιδιοτελή θυσία.

Το ήρεμο κλίμα και η πνευματική κατάνυξη στο Ναό και το περικείμενο Ενοριακό Κοιμητήριο στην ουσία δεν προσέφερε το αναμενόμενο και για την ακόμη μια φορά πληθωρική παρουσία τηλεοπτικών ρεπόρτερ. Αυτό ίσως αποτέλεσε αφορμή ώστε να προβάλουν την δικαιολογημένη απαίτηση της οικογενείας όπως επιτέλους υπάρξει πόρισμα για τις συνθήκες της εκτέλεσης του Κωνσταντίνου Κατσίφα σε απομακρυσμένο απ το χωριό ύψωμα. Περιττό να αναφερθεί ότι έχουν παραβιαστεί όλες οι νόμιμες προθεσμίες για την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας.

Για τα δημογραφικά δεδομένα των Βουλιαεατών και γύρω χωριών ανερμήνευτη άλλη μια φορά η παρουσία όλων των υπηρεσιών της Αστυνομίας και ανδρών των Μυστικών Υπηρεσιών σε κομβικά σημεία των οδικών αρτηριών αλλά και γτρω απ το Κοιμητήριο.

Η οικογένεια δέχτηκε τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon