Βαγγέλης Ντούλες: Απειλείται η ελευθερία της ψήφου, ρίχνει ανάστημα ο αυταρχισμός

Δημοσιεύθηκε: 08/12/2020 16:29 Τελευταία Ενημέρωση: 09/12/2020 08:16 Από: Tachydromos

Επί της ευκαιρίας της συμπλήρωσης 30 χρόνων από την 8 Δεκεμβρίου 1990 που το φοιτητικό κίνημα υποχρέωσε σε αναδίπλωση το δικτατορικό καθεστώς στην Αλβανία, επιτρέποντας τον πλουραλισμό και την επαναφορά της δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, δραστήριο μέλος του τότε φοιτητικού κινήματος, με ανάρτηση στο twitter, τονίζει ότι η δημοκρατία στην Αλβανία τα τελευταία χρόνια έκανε βήματα πίσω και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι απειλείται η ελευθερία της ψήφου και της έκφρασης και η χώρα διολισθαίνει στον αυταρχισμό.

Να τονίσουμε ότι στην Αλβανία έχουν προκηρυχθεί κοινοβουλευτικές εκλογές για τις 25 Απριλίου του 2021, ενώ είναι ασαφής ακόμα ο εκλογικό κώδικας.

Ο νυν πρωθυπουργός Ράμα αθέτησε τη συμφωνία της 5-ης Ιουνίου με την ενωμένη αντιπολίτευση (η οποία υπεγράφη με την εγγύηση των πρεσβευτών της ΕΕ, των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου) και προέβη σε μονομερείς συνταγματικές τροποποιήσεις ενώ οι εκλογές έχουν προκηρυχθεί. Ο κ. Ντούλες στην ανάρτησή του γράφει σχετικώς:

"Όποιος συμμετείχε, υποστήριξε είτε απλώς πίστεψε στο φοιτητικό κίνημα του 1990, σήμερα στην 30-η επέτειό του, οσοδήποτε άλλη φορά, διαπιστώνει με θλίψη, ότι η αποστολή του παραμένει ανεκπλήρωτη.

Τα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της Ευρώπης παραμένουν οράματα σε μαρασμό, ενώ καταρρέει το κράτος δικαίου, απειλείται η ελευθερία της ψήφου και ρίχνει ανάστημα ο αυταρχισμός. Η φωνή του χρέους, του υπεύθυνου πολίτη και της λογικής απευθύνεται σε όλους μας: Η δημοκρατία κινδυνεύει!".

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon