Η τουρκική οπτική του Murat

Δημοσιεύθηκε: 17/12/2020 14:54 Τελευταία Ενημέρωση: 19/12/2020 08:02 Από: Tachydromos

Πρόκειται για μια ακόμη ασυναρτησία γεγονότων για την εξαγωγή αυθαίρετων συμπερασμάτων απ’ τον πρώην αλβανό διπλωμάτη Σαμπάν Μουράτ (Shaban Murat) που φιλοξενείται στην πολιτική εφημερίδα των Τιράνων “Dita”. Ωστόσο όμως δεδομένου ότι ο εν λόγω κύριος που φημολογείται να έχει στρατολογηθεί από μηχανισμούς της τουρκικής προπαγάνδας ευρισκόμενος ως Πρόξενος της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη ήδη απ’ τις αρχές της δεκαετίας του ‘ 90, αναπαράγει με θράσος επιχειρήματα της μηχανής του καθεστώτος Ερντοάν, η πρόσφατη τούτη ανάλυση του, παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Ξεκινάει και παίρνει αφορμή από επιστολή του Αζέρικου Υπουργείου Εξωτερικών δια του μονίμου αντιπροσώπου στον ΟΗΕ προς τον Γενικό Γραμματέα Γκουτέρες, δια της οποίας διαμαρτύρεται για παρουσία ελλήνων εθελοντών που έχουν επιστρατευθεί στο πλευρό των Αρμενίων μαχητών στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ)!!!

Και από κει η ανάλυση του προχωράει στο να καλλιεργήσει συγκεκριμένη εικόνα για την Ελληνική εξωτερική πολιτική και να υποδείξει κατά την Τουρκική διδαχή γραμμή στην πολιτική των Τιράνων. Κατά τον κ. Μουράτ δεν μπορεί παραστρατιωτικοί να μην παρακινούνται απ’ το κράτος στο οποίο ανήκουν… εξ άλλου ασυνάρτητα συνδέει τους Ρώσους που μάχονται στη Λιβύη στο πλευρό του στρατάρχη Χαφτάρ κατά παραγγελία του Κρεμλίνου. Ή Σέρβους στην Ανατολική Ουκρανία υπέρ των Ρώσων αυτονομιστών εκφράζοντας βούληση και επιλογή του Βελιγραδίου.

Βρίσκει πάντα παραδείγματα από χώρες Ορθόδοξες διότι θέλει να οδηγήσει σε συγκεκριμένο συμπέρασμα. Εξ άλλου αντιγράφοντας τους δασκάλους του στην Άγκυρα (Σμύρνη είναι το κέντρο για την Αλβανία για να ακριβολογούμε) βάζει μέσα και την Κύπρο. Είναι λέει βάσιμες οι πληροφορίες ότι εκεί υπό την ευθύνη έλληνα στρατηγού εκπαιδεύονται Κούρδοι πολεμιστές που μάχονται στη Νοτιοανατολική Τουρκία!!!

Και βγάζει τα συμπεράσματα του: Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που στέλνει στρατολογημένους μαχητές σε ένοπλες διενέξεις. Ασκεί πολιτική υπό τον απόλυτο έλεγχο θρησκευτικών κύκλων υπέρ της Ορθοδοξίας. Συμπίπτουν τα συμφέροντα της με της Ρωσίας σε ότι αφορά ενεργειακές πηγές του Αζερμπαϊτζάν και τον αγωγό TAP. Άλλο τι. Έχει αρκετά.

Κουτόχορτο για ένα ήδη προκατειλημμένο αναγνωστικό κοινό. Ή το πιθανότερο πληρωμένη ανάλυση για την ικανοποίηση Τουρκικών υπηρεσιών, χωρίς καν να ψάχνει τα επιχειρήματα.

Διότι τα γεγονότα μιλούν ξεκάθαρα: την ημέρα της δημοσίευσης του Μουράτ η Τουρκία «έπαιρνε» τις κυρώσεις των ΗΠΑ για τις σχέσεις με τη Ρωσία σε αμυντικά προγράμματα. Η Τουρκία έχει στρατό επίσημα σε περιοχές που διεξάγονται τοπικοί πόλεμοι. Ο Ερντογάν οργάνωσε τη παρέλαση για τη συνέχεια της Γενοκτονίας κατά των Αρμενίων στο Μπακού…

Έχει όμως σημασία να δει κανείς τι ενοχλεί στο βάθος την Τουρκία: πρόκειται για την από 2016 Απρίλη πρωτοβουλία της Ελλάδας για την Τετραμερή της Θεσσαλονίκης. Είναι πρωτοβουλία για συνάντηση και κοινές προσεγγίσεις Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Βόρειας Μακεδονίας και Αλβανίας. Ε λοιπόν ο κ. Μουράτ ενοχλείται που δεν μετέχει η Τουρκία, η σημαντικότερη στρατιωτική δύναμη της περιοχής. Και επειδή μάλλον η πρωτοβουλία της Ελλάδας είναι για την ενίσχυση του άξονα των Ορθοδόξων πρέπει η Αλβανία να επανεξετάσει τη συμμετοχή της. Εξ άλλου ο κ. Μουράτ «ενημερώνει» το τούρκο- λάγνο κοινό του ότι η Τετραμερή Πρωτοβουλία δεν χαίρει της υποστήριξης του ΝΑΤΟ.

Αυτά τα τελευταία του Μουράτ και να δούμε τι άλλη γελοιότητα μας επιφυλάσσει προσεχώς… για να έχει και το δώρο του από Σμύρνη για Πρωτοχρονιά.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon