Γαλλίδα Ευρωβουλευτής για Ελληνο-Αλβανικές σχέσεις

Δημοσιεύθηκε: 23/12/2020 14:06 Τελευταία Ενημέρωση: 23/12/2020 16:05 Από: Tachydromos

Ενδιαφέρουσα παρέμβαση Γαλλίδας Ευρωβουλευτή για τρέχουσα ζητήματα στις Ελληνοαλβανικές σχέσεις, αναφέρουν χθες τα Αλβανικά ΜΜΕ.

Πρόκειται για τοποθέτηση της Dominique Bilde της Εθνικής Συμμαχίας για τη Γαλλία, και μέλος της Αποστολής του Ευρωκοινοβουλίου στη Μεικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Σύνδεσης και Σταθεροποίησης ΕΕ-Αλβανία, της οποίας προεδρεύει ο Έλληνας Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Η κα. Μπιλντέ δηλώνει αρνητική στην εξέλιξη της διαδικασίας για να προσδιοριστεί ημερομηνία έναρξης του διακυβερνητικού διαλόγου Κομισιόν – Κυβέρνησης της Αλβανίας έως ότου επιλυθούν οι διαφορές της χώρας αυτής με την Ελλάδα. Εστιάζει ειδικά στο θέμα της Συμφωνίας για τις Θαλάσσιες Ζώνες στο Ιόνιο καθώς και την εκκρεμότητα με τον Νόμο Εμπολέμου Καταστάσεως.

Δεν την ενοχλεί μάλιστα το γεγονός ότι δεδομένης της μάλλον απόφασης των δύο κυβερνήσεων (Αλβανίας και Ελλάδας) να αποταθούν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την επίλυση του ζητήματος αυτό ίσως απαιτήσει χρόνο που ξεπερνά τα 3 χρόνια. Επί το πλείστον ως Εθνικίστρια πολιτικός κάνει τη δική της μνεία στο ανθελληνικό μόρφωμα PDIU, ανάλογης ατζέντας και πολιτικής συμπεριφοράς.

Η τοποθέτηση της έχει ως εξής: «… Το ζήτημα των θαλασσίων συνόρων αποτελεί πηγή εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών, όπως αποδείχτηκε στις διαμαρτυρίες του Οκτώβρη που διοργανώθηκαν απ’ το PDIU και την Vetevendosja – Αυτοδιάθεση (αμφότερα ιδεολογικά σχήματα με βάση το πολιτικό Ισλάμ σ.σ.) κατά την επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού των Εξωτερικών Νίκου Δένδια στα Τίρανα. Πως μπορεί η Κομισιόν να δικαιολογήσει την έναρξη του διαλόγου διαπραγματεύσεων με την Αλβανία, σε μια στιγμή που υφίσταται τυπικά κατάσταση εμπολέμου ανάμεσα στη χώρα αυτή και την Ελλάδα, απ’ το έτος 1940…».

Τα Αλβανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ενδεχόμενο καινούργιας προϋπόθεσης που προστίθεται στις ήδη γνωστές και που καθυστερούν διαρκώς την προοπτική για την Αλβανία.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon