Ντούλες: Ολοκληρώνουμε τη συμφωνία με το ΔΚ για εκλογική σύμπραξη με στόχο την μεγιστοποίηση της συμβολής στην απομάκρυνση του Ράμα απ’ την εξουσία

Δημοσιεύθηκε: 16/01/2021 09:32 Τελευταία Ενημέρωση: 18/01/2021 16:30 Από: Tachydromos

Στην εκπομπή “Top Talk” της ενημερωτικής ζώνης του τηλεοπτικού σταθμού "Top Channel” ήταν καλεσμένος χθες το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα – ΚΕΑΔ, κ. Βαγγέλης Ντούλες. 100 μέρες προ των εκλογών της 25ης Απριλίου προφανώς το ενδιαφέρον του δημοσιογράφου αφορούσε στις ζυμώσεις στο χώρος της αντιπολίτευσης με επικεφαλής το ΔΚ όπου εδώ και 6 χρόνια πλέον μετέχει το ΚΕΑΔ αφού προηγήθηκε προγραμματική διαφοροποίηση και πολιτική ρήξη με το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα και τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Ωστόσο ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ, πολιτικός βραχίονας της ΟΜΟΝΟΙΑ-ς αναφέρθηκε και στα ουσιαστικά προβλήματα που έχουν οξυνθεί κατά τη διακυβέρνηση Ράμα σε ότι αφορά στα δικαιώματα και τις ελευθερίες των μελών της ΕΕΜ. Επισημαίνοντας την αποκαλούμενη διοικητική μεταρρύθμιση και το μεγάλο πρόβλημα με τις ιδιοκτησίες ειδικά στην παράκτια ζώνη Χιμάρας, που για τον κ. Ντούλε αποτελεί ξεκάθαρη κρατική λεηλασία εις βάρος των νόμιμων ιδιοκτητών προς όφελος επιχειρηματιών – πελατών της Κυβέρνησης, άφησε να εννοηθεί ότι αυτά αποτελούν βασικές αιτίες της απομάκρυνσης απ’ το συνασπισμό με το Ράμα.

Αναφερόμενος ωστόσο στο τι αναμένει απ’ την συμμαχία με το Δημοκρατικό Κόμμα και τον Λιουλζίμ Μπάσα εάν και εφόσον έρθουν στην εξουσία με τις εκλογές του Απρίλη ο κ. Ντούλες επεσήμανε ότι η συμφωνία που επιδιώκει δεν θα αφορά μόνο τα αριθμητικά δεδομένα της εκλογικής αναμέτρησης αλλά ακριβώς ουσιαστικά προγραμματικά στοιχεία. Ο κ. Μπάσα εξ άλλου έχει δημοσίως δεσμευτεί ότι στο ιδιοκτησιακό θα υπάρξει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση για την επικράτηση της βασικής νομικής αρχής ότι οι νομοθετικές πρακτικές πρέπει να επιβεβαιώνουν τα περιουσιακά δικαιώματα και όχι να απαλλοτριώνουν αυθαιρέτως.

Δεδομένου του Εκλογικού Κώδικα όπως αλαζονικά και χωρίς τις διακομματικές επιβεβλημένες συναινέσεις ψήφισε το Σοσιαλιστικό Κόμμα, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ ανέφερε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για τα μικρά κόμματα άλλο τόσο με βάση την αρνητική παράδοση της διαχείρισης της ψήφου και χειραγώγησης των αποτελεσμάτων. Για την αντιπολίτευση κατά συνέπεια προέχει ο πραγματισμός ώστε να μπορέσει να φέρει αποτέλεσμα νίκης. Εξ άλλου με το κλίμα που επικρατεί στη χώρα, την εσωτερική πολιτική κατάσταση, την οικονομία, την κοινωνική φτώχεια και εξαθλίωση, η καλύτερη υπηρεσία δεν είναι παρά η αλλαγή κυβέρνησης.

Ως εκ τούτου είπε ότι ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία με το ΔΚ, είναι πολύ κοντά σε κάτι τέτοιο και σε λεπτομέρειες όπως που ο ίδιος θα κατέλθει υποψήφιος με πιθανό το σενάριο να εγκαταλείψει την εκλογική περιφέρεια Αυλώνας για την Κορυτσά.

Σε ότι αφορά σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και ελληνοαλβανικών σχέσεων καθώς το θέμα καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της πολιτικής επικαιρότητας στην Αλβανίας ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες αναφέρθηκε άλλη μια φορά σε πρόσφατα δημοσιεύματα των Financial Times για να καταγγείλει ότι ο Ράμα γίνεται το μακρύ χέρι στα Βαλκάνια για τη Νέοθωμανική πλατφόρμα του Τούρκου Προέδρου. Κατήγγειλε άλλη μια φορά την Τουρκία ως τον ταραχοποιό παράγοντα στην περιοχή της Μεσογείου, καθώς είναι η μόνο χώρα που δεν έχει υπογράψει τη Διεθνή Σύμβαση Θαλασσίου Δικαίου και τούτο με μοναδικό σκοπό την εφαρμογή επεκτατικών πολιτικών στο Αιγαίο εις βάρος της Ελλάδας. Εξ άλλου αυτή είναι η δομή και η ιστορία των διαφορών Τουρκίας και Ελλάδας στην οποία κατά την κατευθυνόμενη απ’ το Ράμα προπαγάνδα θέλησε ο ίδιος να αναλάβει ρόλο διαπραγματευτή!!! Σχετικά με την υποδοχή που του επιφυλάχτηκε στην Αθήνα και το κλίμα οικειότητας που ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας επέδειξε ο κ. Ντούλες ανέφερε ότι ποτέ η Αθήνα δεν αμφισβήτησε την διπλωματική προσέγγιση της Αλβανίας με στόχο αναβαθμισμένες σχέσεις σε όλα τα επίπεδα μεταξύ των δύο χωρών. Είναι ο κ. Ράμα που επέλεξε το αντίθετο και υπεύθυνος για την πρωτοφανή δυσχέρεια που οι σχέσεις αυτές περνούν οχτώ χρόνια τώρα.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon