Πώς μπορείτε να ψηφίσετε στις 25 Απριλίου στις αλβανικές εκλογές;

Δημοσιεύθηκε: 20/01/2021 15:16 Τελευταία Ενημέρωση: 25/01/2021 14:48 Από: Tachydromos

Η Κεντρική Εφορευτική Εκλογική Επιτροπή καλεί όλους τους πολίτες με δικαίωμα ψήφου να επαληθεύσουν αν το όνομά τους βρίσκεται στους εκλογικούς καταλόγους, καθώς και το εκλογικό κέντρο όπου θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Σε ειδοποίηση που δημοσιεύτηκε σήμερα, στις 20 Ιανουαρίου, η Εφορευτική Επιτροπή διευκρινίζει τον τρόπο αντίδρασης στην περίπτωση που παρατηρείται σφάλμα στους εκλογικούς καταλόγους.

Ειδοποίηση:

Η Κεντρική Εφορευτική Εκλογική Επιτροπή (KQZ) καλεί τους πολίτες:

Επαληθεύστε το όνομά σας στις εκλογικές λίστες, ελέγξτε την τοποθεσία του εκλογικού σας κέντρου. Ανανεώστε την ταυτότητά σας.

Η Κεντρική Εφορευτική Εκλογική Επιτροπή (KQZ) καλεί όλους τους πολίτες με δικαίωμα ψήφου να επαληθεύσουν το όνομά τους στην εκλογική λίστα, καθώς και την τοποθεσία του εκλογικού κέντρου.

Ο έλεγχος της εκλογικής λίστας και της τοποθεσίας μπορεί να γίνει κάνοντας αναζήτηση στη στήλη “Lista e Zgjedhësve” στη διαδυκτιακή σελίδα του (KQZ) www.kqz.gov.al, είτε του Υπουργείου των Εσωτερικών www.mb.gov.al.

Στην περίπτωση που διαπιστώσετε ανωμαλία στα στοιχεία σας, είτε επιθυμείτε να αλλάξετε ή να επαυξήσετε στοιχεία στην εκλογικό προφίλ σας, θα πρέπει να παρουσιαστείτε άμεσα παρά του Ληξιαρχικού Γραφείου της Διοικητικής Μονάδας σας.

Επίσης, η Κεντρική Εφορευτική Εκλογική Επιτροπή KQZ καλεί τους πολίτες, των οποίων έληξε η προθεσμία εγκυρότητας της αστυνομικής τους ταυτότητας ή του διαβατηρίου ως την 25 Απριλίου να προβούν σε άμεση ανανέωσή τους.

Η διαδικασία ψηφοφορίας δεν μπορεί να γίνει εάν ο ψηφοφόρος δεν κατέχει ένα μέσο έγκυρης ταυτοποίησης την ημέρα των εκλογών. Γι αυτό και η Κεντρική Εφορευτικής Εκλογική Επιτροπή KQZ καλεί τους πολίτες να μην το αφήσουν για την τελευταία στιγμή, αλλά να αποταθούν στα γραφεία της εταιρείας “Aleat”, για την ανανέωση του μέσου ταυτοποίησης (αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου).

Στις εκλογές της 25ης Απριλίου στοχεύετε να υπάρξει ηλεκτρονική επαλήθευση των ψηφοφόρων, γι αυτό κι ένα έγκυρο έγγραφο ταυτοποίησης είναι πολύ σημαντικό για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος.

Να ψηφίσεις είναι δικαίωμα, αλλά και ευθύνη για κάθε πολίτη. Γι αυτό, επαληθεύστε το όνομά σας στην εκλογική λίστα, την τοποθεσία του εκλογικού σας κέντρου κι ανανεώστε το ντοκουμέντο της δικής σας ταυτοποίησης.

ΠΗΓΗ: http://kqz.gov.al/ - https://lapsi.al/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon