Γερμανός Πρέσβης: Οι ξένοι επενδυτές δεν έρχονται στην Αλβανία επειδή δεν έχουν νομικές εγγυήσεις

Δημοσιεύθηκε: 11/02/2021 07:17 Τελευταία Ενημέρωση: 11/02/2021 07:17 Από: Tachydromos

Έρευνα από το Γερμανικό Εμπορικό Επιμελητήριο εκτιμά ότι η υποστήριξη της κυβέρνησης Έντι Ράμα για επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι ανεπαρκής.

Η δημοσκόπηση παρουσιάστηκε σε μια συνάντηση στην οποία παρακολούθησαν η Πρόεδρος της DIHA [=Γερμανική βιομηχανική και εμπορική ένωση στην Αλβανία] Στέφανι Ζίεγκ, η Υπουργός Οικονομικών και Οικονομίας Ανίλα Ντενάι, ο Υπουργός Εξωτερικών Έντουαρντ Σάλσι και ο Γερμανός Πρέσβης στα Τίρανα Πίτερ Τσινγκράφ.

Ο Γερμανός Πρέσβης Πίτερ Ζίνγκραφ τόνισε ότι η Γερμανία βοήθησε την Αλβανία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά πρόσθεσε ότι οι οικονομικές εξελίξεις στη χώρα δεν έχουν υποστεί ζημιά μόνο από την πανδημία.

Ο Γερμανός διπλωμάτης είπε ότι οι περισσότερες από τις ξένες επενδύσεις που βλέπουν την αγορά στην Αλβανία είναι δύσπιστες για το νόμιμο πλούτο που υπάρχει εδώ.

«Αν και ο όγκος των συναλλαγών μεταξύ Γερμανίας και Αλβανίας έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και έχουν ληφθεί σημαντικά βήματα μεταρρύθμισης στην πορεία προς την ένταξη στην ΕΕ, μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων παραμένει αναξιοποίητο.

»Γερμανικές και ξένες εταιρείες συνεχίζουν να εκφράζουν συχνά τον σκεπτικισμό τους για το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Αλβανία. Ρωτούν εάν μπορούν να βρουν αρκετή ασφάλεια δικαίου και διαφάνεια εδώ.

»Και συμφωνώ: Παρά τις πολλές προσπάθειες, υπάρχει ανάγκη να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για να βελτιωθεί το επενδυτικό κλίμα και η οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Η νομική ασφάλεια και η διαφάνεια είναι ζωτικής σημασίας εδώ», τόνισε ο Γερμανός διπλωμάτης.

Koha Jone/ echedoros-a.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon