Το τρικ των ληξιπρόθεσμων ταυτοτήτων

Δημοσιεύθηκε: 19/02/2021 15:21 Τελευταία Ενημέρωση: 20/02/2021 08:16 Από: Tachydromos

Τα πολιτικά κόμματα που μετέχουν της Ενωμένης Αντιπολίτευσης, άτυπη συμμαχία που λειτουργεί από τότε που η αξιωματική αντιπολίτευση παραιτήθηκε απ’ τη Βουλή, αποτάθηκε προχθές επίσημα με επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών και με κοινοποίηση στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, σε ότι αφορά στο ζήτημα των πολιτών που το δελτίο ταυτότητας λήγει προ της 25ης Απριλίου, ως ημέρα των βουλευτικών εκλογών.

Σύμφωνα με επίσημε ανακοινώσεις αλλά και τις εκτιμήσεις της αντιπολίτευσης πλέον του 1 εκατομμυρίου πολιτών ενδεχομένως να στερηθούν το δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές καθώς έχουν λήξει οι προθεσμίες ισχύς της ταυτότητας τους. Τα δελτία ταυτότητας στην Δημοκρατία της Αλβανίας έχουν δεκαετή ισχύ και προφανώς αποτελούν προϋπόθεση για σειρά ατομικών διεκπεραιώσεων και συναλλαγής με τους φορείς της πολιτείας.

Το αίτημα της αντιπολίτευσης είναι ώστε να υπάρξει παράταση στις ληξιπρόθεσμες ταυτότητες έως στις 30 Απρίλη.

Από πλευράς της Κυβέρνησης προς το παρόν δεν υπάρχει απάντηση.

Η πλειονότητα των πολιτών που έχει λήξει η ταυτότητα τους ενδεχομένως να βρίσκονται στο εξωτερικό και οι δυσκολίες που έχουν προκύψει με την κυκλοφορία στα σύνορα λόγω της Πανδημίας Covid-19 καθιστά αδύνατη την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στα κέντρα έκδοσης.

Χθες στο Δήμο Δρόπολης και σε ένα απ’ τα κέντρα έκδοσης των ταυτοτήτων βρέθηκε ο Γενικός Διευθυντής των Ληξιαρχικών Γραφείων κ. Μπ. Ντοράτσαϊ μαζί με τον Προϊστάμενο Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Β. Σταύρου συνοδευόμενοι απ’ τον Αντιδήμαρχο κ. Π. Λιούλιο.

Απηύθυναν έκκληση ώστε οι πολίτες της περιοχής επιδείξουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την τακτοποίηση του ζητήματος. Οι δημόσιες δηλώσεις τους μάλιστα αναρτήθηκαν στην επίσημη σελίδα του Υπουργείου των Εσωτερικών.

Μάλλον πρόκειται για αρνητική ένδειξη ως προς τις προθέσεις των αρμοδίων κυβερνητικών φορέων ώστε να ενδώσουν στο αίτημα της αντιπολίτευσης. Η μείωση της συμμετοχής στις εκλογές κατά κανόνα συμφέρει την κυβερνητική παράταξη και μάλλον οι ελιγμένες ταυτότητες θα αποτελέσουν ένα ακόμη εκλογικό τρικάκι…

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon