Έφυγε απ’ το ζωή ο γιατρός - καθηγητής Νικόλαος Ακριτίδης

Δημοσιεύθηκε: 25/02/2021 10:57 Τελευταία Ενημέρωση: 25/02/2021 10:57 Από: Tachydromos

Ο καθηγητής της Παθολογίας κ. Νίκος Ακριτίδης, αναπαύθηκε εν Κυρίω μετά από εγκεφαλικό αιμορραγικό επεισόδιο και ολιγοήμερη νοσηλεία.

Ο συγχωρεμένος υπήρξε σπουδαίος γιατρός και κυρίως καλός δάσκαλος για γενιές γιατρών που καταρτίστηκαν στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τους οποίους παρακολουθούσε και στήριζε στην επαγγελματική τους εξέλιξη και σταδιοδρομία. Δίδασκε με τις γνώσεις του και κυρίως με το παράδειγμα του.

Υπήρξε κυρίως άνθρωπος αγάπης, εκτός από σπουδαίος γιατρός και πανεπιστημιακός δάσκαλος. Και η αγάπη αυτή, στηριγμένη σε βαθιά πίστη στο Θεό οδήγησε τα βήματα του και στα μέρη αυτά της Βορείου Ηπείρου.

Πέραν των συνανθρώπων μας που είχαν πάντα την άμεση του στήριξη στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» όπου υπήρξε Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής, εκείνος, με πολύ εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, θέλοντας να στηρίξει την ιεραποστολική του δράση στην Αλβανία, υπήρξε επί σειρά ετών έτοιμος εθελοντής.

Σε συνεργασία με τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου όχι απλά συμμετείχε στην ομάδα των επιστημόνων που συνδράμανε στην Ορθόδοξη Κλινική «Ευαγγελισμός» στους Γιωργουτσάτες, αλλά ενεθάρρυνε και παρότρυνε και άλλους γιατρούς ώστε να προσφέρονται για τακτική παρουσία κοντά σε ασθενείς των περιοχών μας.

Θα τον θυμούνται δεκάδες και εκατοντάδες ίσως ασθενείς, όχι μόνο ελληνικής καταγωγής, απ’ το Αργυρόκαστρο, το Τεπελένι, την Πρεμετή, τους Αγίους Σαράντα, τη Χιμάρα, διότι τους βρέθηκε ιατρός στις παθήσεις τους, αφιλοκερδώς, με πίστη στον όρκο του Ιπποκράτη, αλλά και στα ιδανικά της Χριστιανικής αγάπης. Τους στήριξε με τις βαθιές γνώσεις του στην ιατρική επιστήμη κυρίως όμως με τον καλό του λόγο, το χαμόγελο ελπίδας και αισιοδοξίας…

Ο Θεός να τον αναπαύει! Καλό Παράδεισο, γιατρέ!

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon