Είναι άπιστοι οι Χριστιανοί και οι Εβραίοι στα βιβλία του Δημοτικού του πιστού Ερντογάν

Δημοσιεύθηκε: 05/03/2021 13:53 Τελευταία Ενημέρωση: 05/03/2021 13:53 Από: Tachydromos

Η είδηση προσφέρεται ως… ακαταμάχητη και μη αμφισβητήσιμη απόδειξη, ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας μιλάει πολύ σοβαρά τώρα που ξαφνικά και όλως τυχαίως, άρχισε να στέλνει σημάδια στη διεθνή κοινότητα, ιδίως όμως στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ, ότι έχει αποφασίσει να βελτιώσει το “κράτος δικαίου” στην Τουρκία!

Φυσικά, στη θεατρική του παράσταση δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι θρησκευτικοί ηγέτες, του Οικουμενικού Πατριάρχη συμπεριλαμβανομένου, καθώς οι φωτογραφίες με τα χαμόγελα, συμπλήρωναν το επικοινωνιακό σόου που έστησαν οι ισλαμιστές της Άγκυρας, όντως εβρισκόμενοι σε δεινή θέση.

Ο πλανήτης όμως δεν τρώει φαίνεται… κουτόχορτο και έφτασε η ώρα να συμπεριφερθεί πιο έξυπνα από το παρελθόν. Πλήθος δημοσιευμάτων στα ευρωπαϊκά και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν την ανακολουθία μεταξύ λόγων και έργω του Ερντογάν, αρνούμενοι να πειστούν για την αγαθότητα των προθέσεων του σκληρού (παν)ισλαμιστή ηγέτη.

Ένα από τα πιο σκληρά πλήγματα του επέφερε το εβραϊκό πρακτορείο ειδήσεων JTA (Jewish Telegraphic Agency). Δημοσίευσε άρθρο το οποίο θυμίζει ότι στην Τουρκία του Ερντογάν, τα σχολικά βιβλία όταν αναφέρονται σε Εβραίους και Χριστιανούς, χρησιμοποιούν τη λέξη “ΑΠΙΣΤΟΙ” (“infidels” ή… “kafir” επί των ισλαμικότερον, από το Κοράνι)!

Τα προηγούμενα σχολικά βιβλία, όπως αυτό που αναφερόταν στα “Βασικές Θρησκευτικές Γνώσεις“, αναφέρονταν στις δυο θρησκείες ως “λαοί του βιβλίου”, όπου “βιβλίο” εννοούσαν τη Βίβλο. Το εν λόγω βιβλίο εκδόθηκε μετά το 2017 και εντάχθηκε στο υποχρεωτικό πρόγραμμα σπουδών στα τουρκικά Δημοτικά!

Το χρονικό σημείο συνδέει λογικά τις αλλαγές με την εκδήλωση και τις συνέπειες του -κάπως αμφιλεγόμενου- πραξικοπήματος του 2016, το οποίο ο Ερντογάν το χρέωσε στον “ενεργούμενο από την αμερικανική CIA Τούρκο ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, με αποτέλεσμα να αναζητήσει πιο ενεργά τη… στοργική αγκαλιά της αντιπάλου του ΝΑΤΟ, της Ρωσίας.

Τους “άπιστους” λοιπόν προσπαθεί να κατευνάσει για να γλιτώσει την οικονομία και ίσως το ίδιο του το “τομάρι”… Οι ισλαμικές διδαχές όμως, δεν ξεχνούν να αναφέρουν ότι είναι απόλυτα δικαιολογημένο να επιχειρήσεις να κοροϊδέψεις τους “απίστους” για να πετύχεις τους στόχους που σου θέτουν οι ισλαμιστικές διδαχές.

Ήρθε η ώρα οι “άπιστοι” να του δείξουν στην πράξη, ότι το Κοράνι δεν τον προειδοποίησε πως όταν κάνει την ίδια ανοησία διαρκώς, θα έρθει κάποια στιγμή που… ακόμα και οι “αφελείς λόγω απιστίας” δεν θα σε πιστέψουν και μετά το πρόβλημα είναι μεγάλο!

Αποδίδοντας όμως “τα του Καίσαρος των Καίσαρι”, το JTA δεν παραλείπει να του αναγνωρίσει (πέραν του ότι δεν τον θεωρεί “άπιστο”, αλλά απλά έναν άνθρωπο με άλλη θρησκεία, απόλυτα σεβαστή), ότι εισήγαγε επί των ημερών του στο υποχρεωτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα τις σπουδές για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων από τους Ναζί.

Έτσι η Τουρκία κατέστη η δεύτερη μουσουλμανική χώρα μετά το Αζερμπαϊτζάν που το εισαγάγει στην εκπαίδευση. Να υποθέσει κανείς ότι οι εξαιρετικές σχέσεις Αζέρων και Ισραηλινών έχουν παίξει κάποιον ρόλο; Ποιος ξέρει…

Δεν μπήκε καν στον κόπο να αναφέρει ότι με μια μόνο διαταγή, αυτό θα μπορούσε να εκφυλιστεί και να διδάσκεται -αν δε γίνεται ήδη από φανατικούς ισλαμιστές εκπαιδευτικούς- με παραπλήσιο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν τρόπο… Για να καταγράφονται οι κοινωνικές και πολιτισμικές διαφοροποιήσεις. Αργά αλλά σταθερά, αντιλαμβάνονται ολοένα και περισσότεροι, τη σημασία τους σε όλη την εμβέλεια του όρου “ασφάλεια“.

Βέβαια και πάλι δεν λείπουν οι επιθετικές αναφορές που με ύπουλο τρόπο καλλιεργούν στα μυαλά και τις συνειδήσεις των μικρών παιδιών το μίσος. Παραδείγματα; Πώς θα ερμηνευόταν η αναφορά στην ισραηλινο-παλαιστινιακή διένεξη ως “θρησκευτικού πολέμου” με επιτιθέμενο -φυσικά- το Ισραήλ, που ξυπνά μνήμες… Σταυροφοριών; Οι οποίες παραπέμπουν στην κατοχή των Αγίων Τόπων από τους Οθωμανούς;

Παρομοίως, πώς να ερμηνευτεί η αναφορά ότι το Ισραήλ έχει στόχο το να υψώσει ξανά τον Ναό του Σολομώντα στο όρος Σιών στην Ιερουσαλήμ; Ή ότι η γνωστή ομάδα Μακάμπι του Τελ Αβίβ και ένα δίκτυο εβραϊκών σχολείων… συνωμοτούν εναντίον τουρκικού κινήματος ανεξαρτησίας;

Η ριζοσπαστικοποίηση σε ισλαμιστικά μονοπάτια της εκπαίδευσης στην Τουρκία, αποτέλεσε “όπλο” με το οποίο επεχείρησε ο Ερντογάν να προωθήσει τη βίαια και ακραία ισλαμοποίηση της τουρκικής κοινωνίας, με τελικό στόχο φυσικά τον αποτελεσματικό έλεγχό της.

Ό,τι και να αναφέρει το πρόγραμμα σπουδών, είναι γνωστό ότι η πορεία αυτή συνδέεται με τον αντισημιτισμό και την καλλιέργεια κάθε λογής θεωριών συνωμοσίας που αφορούν τους Εβραίους. Θεωρίες οι οποίες έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα ανθεκτικές στην πορεία των αιώνων.

Δεν είναι δα μικρό πράγμα το να βρεις έναν “εχθρό” που θα του φορτώσεις όλα τα προβλήματα της ανθρωπότητας. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί κανένας σύγχρονος ηγέτης να διεκδικήσει τα πρωτεία, καθώς ο Αδόλφος Χίτλερ και η ναζιστική Γερμανία έχουν τα πρωτεία. Το πρόβλημα για τους οπαδούς των θεωριών είναι όμως, ότι οι Γερμανοί… το ξεπέρασαν. Σε αντίθεση με τους σύγχρονους.

Defence-point.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon