Μαλί κουβάρια το ΣΚ του Ράμα στην Περιφέρεια Αυλώνας

Δημοσιεύθηκε: 12/03/2021 13:04 Τελευταία Ενημέρωση: 12/03/2021 19:18 Από: Tachydromos

Στην μεγάλη Εκλογική Περιφέρεια Αυλώνας, δεξαμενή ψήφων για το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα και βουλευτική έδρα του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, τα πράγματα δεν είναι ήρεμα τον ίδιο και το συνδυασμό του.

Το γνωστό πρωτοπαλίκαρο, ιδιαίτερα προβεβλημένο, ο περιβόητος βουλευτής Αλκέτ Χυσένι (Alket Hyseni), παραιτήθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας μάλλον για τη θέση που του είχε επιφυλάξει στην κατάταξη των υποψηφίων για τις εκλογές της 25ης Απριλίου. Ο Χυσένι είχε τομέα ευθύνης τους Αγίους Σαράντα. Ωστόσο η πρόκληση για συγκέντρωση σταυρών προτίμησης που θα του εξασφάλιζαν τη συνέχεια στη Βουλή, δεν είναι εύκολο εγχείρημα για τον ίδιο δεδομένου ότι έχει βεβαρυμμένο το μητρώο του με πράξεις εξόφθαλμων παρανομιών στις οποίες έχει δώσει κάλυψη εάν όχι έχει ο ίδιος ενορχηστρώσει.

Σε προ μηνών τηλεοπτική του εμφάνιση ο Πρόεδρος της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΚΕΑΔ) κ. Βαγγέλης Ντούλες είχε παρουσιάσει έγκυρες έγγραφες αποδείξεις για το πώς ο Χυσένι είχε ιδιοποιηθεί μεγάλης επιφανείας και αξίας γη στην περιοχή των Δρυμάδων της Χιμάρας. Ο Χυσένι κατά την πρώτη θητεία των Σοσιαλιστών 2013-2017 υπήρξε προϊστάμενος ειδικού γραφείου παρά τω Πρωθυπουργώ για τον έλεγχο παρατυπιών στην παράκτια περιοχή με τους τίτλους ιδιοκτησίας γης και αδειών οικοδομής. Το πόστο του είχε εκμεταλλευτεί ώστε ασκώντας πιέσεις μέσω των γραφείων διαχείρισης ακίνητης περιουσίας να παίρνει ως αντάλλαγμα μερίδιο των ιδιοκτησιών.

Ανάλογη περίπτωση διερευνάτε και σε περιοχή μεταξύ των Αγίων Σαράντα και Εξαμηλίων.

Ωστόσο ακόμη πιο σοβαρά τα πράγματα για τον Έντι Ράμα και το Σοσιαλιστικού Κόμμα αφορούν στη βεντέτα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του ιδίου και του Δημάρχου Αυλώνας, Ντριτάν Λέλι (Dritan Leli). Ο Ράμα φέρεται να τον πίεσε να παραιτηθεί από το αξίωμα του Δημάρχου και να καταλάβει θέση στο συνδυασμό σε επισφαλή ωστόσο θέση. Μάλλον στόχευε να τον εκπαραθυρώσει απ’ το Δήμο καθώς από πέρυσι το καλοκαίρι έχουν κόντρες με επίκεντρο άδειες οικοδομής και διαχείριση παράκτιας γραμμής. Οι ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος ξεπλένουν στην περιοχή σημαντικά χρηματικά ποσά μέσω της οικοδομής πράγμα που έχει μετατρέψει την Αυλώνα σε φλεγόμενη ζώνη βίαιων συγκρούσεων των ομάδων του υποκόσμου. Μάλιστα εκ τότε του είχε διορίσει Αντιδήμαρχο αυθαίρετα και μη κάτοικο καν της Αυλώνας.

Η άρνηση του Δημάρχου να μετέχει στον προεκλογικό αγώνα για τις πολιτικές εκλογές της 25ης Απριλίου οδήγησαν το Ράμα στην απόφαση έξωσης του απ’ τα όργανα του ΣΚ και διαγραφής. Ο Δήμαρχος ωστόσο απάντησε σήμερα αναλόγως υπογράφοντας εντολή παύσης του Αντιδημάρχου εκλεκτού του Ράμα…

Με κακούς οιωνούς ξεκινά η προεκλογική περίοδος στην Αυλώνα όπου ο Ράμα ποντάρει πολλά για την επικράτηση του για τρίτη τετραετία στην κυβέρνηση.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon