Προεκλογική δραστηριότητα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Λειβαδιά

Δημοσιεύθηκε: 22/03/2021 18:32 Τελευταία Ενημέρωση: 24/03/2021 17:01 Από: Tachydromos

Συνάντηση με στελέχη και μέλη των δομών της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ στις περιοχές των Αγίων Σαράντα, διοργάνωσε σήμερα το τοπικό της Παράρτημα ενόψει των Εκλογών της 25ης Απριλίου, στη Λειβαδιά.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα - ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες καθώς επίσης και η επικεφαλής του Συνδυασμού της Αντιπολίτευσης κ. Ίννα Ζούπα, εκπρόσωπος τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος.

Στη συνάντηση κατά την οποία εκφράστηκε και η υποστήριξη της Οργάνωσης στο πρόσωπο του κ. Βαγγέλη Αναγνώστη πρώην Έπαρχου της περιοχής, που εκπροσωπεί το ΚΕΑΔ στην Εκλογική Περιφέρεια Αυλώνας, παρέμβαση έκανε ο Πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ κ. Βασίλης Κάγιος. Αναφέρθηκε στην έλλειψη βούλησης από τις κυβερνήσεις του ΣΚ και του κ. Έντι Ράμα ώστε να σεβαστεί τα δικαιώματα της ΕΕΜ, αναπτύξει ειλικρινή διάλογο με τους εκπροσώπους της και επίσης επιδείξει το απαιτούμενο ενδιαφέρον στην ανάπτυξη υποδομών και οικονομικής δραστηριότητας στις περιοχές όπου ιστορικά και σε σημαντικό αριθμό ζουν τα μέλη της. Σε συνδυασμό τούτα με την διοικητική διαίρεση, την εκλογική νοθεία και κυρίως την παραβίαση των δικαιωμάτων στην ακίνητη περιουσία έχουν οδηγήσει τις αποφάσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ σε ανοιχτή ρήξη κι αντιπολίτευση με το ΣΚ.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Β. Ντούλες που εξελέγη κατά τις δύο προηγούμενες εκλογές εκπροσωπώντας τις συγκεκριμένες περιοχές αναφέρθηκε στη ζοφερή πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα σε όλους τους τομείς υπαιτιότητα του κ. Έντι Ράμα και της δικής κυβέρνησης και διακυβέρνησης. Η σοβαρές παραβιάσεις στην ουσία της δημοκρατίας με αποκορύφωμα μονοκομματικές τοπικές εκλογές, η στέρηση δια ειδικών νόμων του δικαιώματος στην περιουσία, το πελατειακό κράτος και η διάλυση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης στην ουσία αποτελούν ουσιαστική οπισθοδρόμηση σε ότι αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διάσταση του πολίτη σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Και προφανώς η ΕΕΜ όπως κάθε μειονότητα είναι η πιο ευάλωτη και κατά συνέπεια βαλλόμενη όταν η δημοκρατία χωλαίνει. Επί το πλείστον ο κ. Ράμα κατήγγειλε την πολιτική διαίρεσης στην κοινότητα των Ελλήνων που ασκεί ο κ. Ράμα και που την έχει δανειστεί απ το κομουνιστικό καθεστώς. Οι Έλληνες που σιωπούν απέναντι στην αδικία, δεν απαιτούν δικαιώματα και δεν διαμαρτύρονται για τις προκλήσεις του στις σχέσεις με την Ελλάδα, είναι για το Ράμα οι καλοί Έλληνες. Και αντιστρόφως.

Ωστόσο κι επειδή ως ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ ποτέ δεν έγιναν εκπτώσεις σε ότι αφορά τα δικαιώματα της ΕΕΜ, την αδιαπραγμάτευτη απαίτηση για αναπτυξιακές παρεμβάσεις στις περιοχές μας, την στρατηγική σχέση της Αλβανίας με την Ελλάδα που συμβάλει στην Ευρωπαϊκή προοπτική της πρώτης, γι αυτό και σ’ αυτές τις εκλογές θα δοθεί ουσιαστικά αγώνας για την μεγιστοποίηση της ήττας του ΣΚ και του Ράμα.

Η πρόκληση κατά τον Ντούλε και Ζούπα είναι απλή και συνοψίζεται στο δίλλημα: ή ηττάται και φεύγει στις 25 Απρίλη ο Ράμα κι η Κυβέρνηση του ή συνεχίζεται η φυγή όλων μας απ’ την χώρα.

Η κα. Ζούπα μετέφερε χαιρετισμό του Προέδρου του ΔΚ κ. Λιουλζίμ Μπάσα κι αναφερόμενη σε σημεία του εκλογικού τους προγράμματος επεσήμανε περισσότερη φροντίδα στην ανάπτυξη των οδικών υποδομών, μεγαλύτερες και δικαιότερες χρηματοδοτήσεις στην ανάπτυξη της υπαίθρου, υποστήριξη του τομέα γεωργίας, στήριξη στην αγροτική σύνταξη κ.α. Επί το πλείστον σε ότι αφορά νομοθεσίες που προσβάλουν την ακίνητη περιουσία στις παράκτιες περιοχές ισχύει η δέσμευση άμεσης ακύρωσης του ΔΚ όταν έρθει στην εξουσία.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης στελέχη της Οργάνωσης απ’ τα Παραρτήματα Χιμάρας, Αργυροκάστρου και Δελβίνου.

Τηρήθηκαν με τη συνεχή φροντίδα κι επίβλεψη των διοργανωτών τα επιβεβλημένα μέτρα προφύλαξης απ’ τον Covid-19.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon