Πρωθυπουργικές προεκλογικές υγειονομικές παροτρύνσεις

Δημοσιεύθηκε: 05/04/2021 12:46 Τελευταία Ενημέρωση: 06/04/2021 13:06 Από: Tachydromos

Την προεκλογική του εκστρατεία σε πολύ μεγάλο βαθμό ο σοσιαλιστής Πρωθυπουργός Έντι Ράμα την καταναλώνει αναφερόμενος στην Πανδημία του κοροναϊού Covid-19. Όχι τόσο για να αναλύσει τις καταστρεπτικές συνέπειες και τη συνεχή επιβάρυνση της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης της χώρας. Σ’ αυτό κατά το παράδειγμα του μέντορα του Ρετσέπ Ταϊπ Ερντογάν δεν αναφέρεται.

Εξ άλλου εάν το έπραττε θα πήγαινε στο παιχνίδι της αντιπολίτευσης που τον κατηγορεί ότι δεν προσάρμοσε τις δημοσιονομικές πολιτικές και κυρίως τις προβλέψεις των δαπανών. Θα μπορούσε δηλαδή να αναβάλει χρηματοδοτήσεις συμπράξεων που έχει με ιδιώτες για την υλοποίηση έργων υποδομής και να προσανατόλιζε τα δημόσια αυτά έσοδα στην ενίσχυση των πληττόμενων των ντόπιων επιχειρηματιών.

Πάνω σ’ αυτή την κριτική αποφεύγει να απαντήσει. Όπως επίσης ότι τα πρωτόκολλα πρόληψης και θεραπείας όπως και εμβολιασμού των πληθυσμών δεν συνάδουν με όσα εφαρμόζονται στην Ευρώπη.

Προτιμάει να πετάξει τη μπάλα στις κερκίδες και εστιάζει σε επιθέσεις εις βάρος της αντιπολίτευσης που «δεν προσέχει την υγεία των πολιτών» στις προεκλογικές συγκεντρώσεις. Η αλήθεια είναι ότι ο ίδιος αδυνατεί πλέον να προκαλέσει συσπείρωση της βάσης του.

Τον υπόλοιπο δε χρόνο στις δημόσιες ομιλίες του σε περιορισμένο ωστόσο ακροατήριο αλλά με ιδιαίτερα προσεγμένο το σκηνικό και τη σκηνοθεσία αφιερώνει στην «υπέρβαση από πλευράς του των δυσκολιών, κυρίως της ευρωπαϊκής ασπλαχνίας και την εξασφάλιση απ’ την Τουρκία των κινεζικών εμβολίων για τον λαό που υπεραγαπά».

Με την ίδια ρητορική και κυρίως τα προπαγανδιστικά μέσα και την ανάλογη συναισθηματική ηχώ που χρησιμοποιούσε το καθεστώς των κομουνιστών του Ενβέρ Χότζα ο Ράμα επιδιώκει να εμπεδωθεί στην κοινωνία ότι λιώνει γι αυτή. Και ότι χωρίς αυτόν η προοπτική είναι μαύρη.

Υγειονομικές συμβουλές… κινέζικο εμβόλιο …τούρκικο νοσοκομείο. Είναι η προεκλογική ομίχλη δια της οποίας ο Ράμα και η Κυβέρνηση του προσπαθούν να καλύψουν την αποτυχία και κυρίως της λεηλασία που έχουν κάνει κατά τη διακυβέρνηση τους στη φτωχότερη χώρα της Ευρώπης. Εξ άλλου εμμέσως πλην σαφώς ομολογεί την αποτυχία του αλλά τη συνδέει με το σεισμό και την Πανδημία. Έτσι ισχυρίζεται πιστεύοντας το ότι δεν επιζητά τρίτη εντολή διακυβέρνηση …αλλά πρώτη. Διότι το 2013-2017 δεν έκανε πολλά καθώς δεν του επέτρεπε ο κυβερνητικός του σύμμαχος Ιλίρ Μέτα. 2017-2021 που απαλλάχθηκε από συγκυβέρνηση έπεσε σε πόλεμο. Εννοεί δηλαδή το σεισμό και τον κοροναϊό.

Και τώρα πια εισέρχεται στην προεκλογική κούρσα χωρίς ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διότι λέει ότι τέτοιο είναι το όραμα του. Μάλλον θα πρόκειται για μια απ’ τις ψυχολογικές εκείνες εκτροπές που εμφανίζουν αυταρχικοί ηγέτες. Και είναι γνωστοί στην ιστορία και γνωστές και οι συνέπειες.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon