Με συνταγή Καλαποθαράκου εκτέλεσαν Αλβανό «βαρόνο»

Δημοσιεύθηκε: 06/04/2021 09:21 Τελευταία Ενημέρωση: 06/04/2021 09:21 Από: Tachydromos

Με την εν κινήσει, «δοκιμασμένη συνταγή» που δολοφονήθηκε ο 37χρονος Θέμης Καλαποθαράκος στον Σχοινιά το βράδυ της 25ης Ιουλίου 2000, εξοντώθηκε τα ξημερώματα στη Σκόδρα της Αλβανίας, ένας απ΄τους μεγαλύτερους βαρόνος των ναρκωτικών, ο Μπαρνχόκ Πλανάι. Κοινός παρονομαστής ο τρόπος αλλά και το είδος των όπλων, των φονικών Καλάσνικοφ. Βέβαια ο 37χρονος Έλληνας δεν κατηγορήθηκε ποτέ για ναρκωτικά αλλά ως «αρχινονός» της παραλιακής με «προστασίες» νυχτερινών κέντρων.

Ενόψει εκλογών μιλούν τα όπλα

… Απασφαλίζουν οι συμμορίες των ναρκωτικών στην Αλβανία, 20 ημέρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση όπου ο Έντυ Ράμα διεκδικεί από τον λαό να του ανανεώσει την θητεία του ως πρωθυπουργός. Δεν περνά νύχτα που να μην σημειώνεται κάποια αλληλοεξόντωση. Και ειδικά στον «εύπορο» τομέα της διακίνησης ναρκωτικών.

Ο σεσημασμένος επιχειρηματίας Μπαρνχόκ Πλανάι που έχτιζε στην Σκόδρα δεκαόροφη πολυκατοικία, δεν πρόλαβε να δει την ολοκλήρωσή της αφού το «Range Rover που οδηγούσε βρέθηκε εν κινήσει το προηγούμενο βράδυ στα διασταυρωμένα πυρά των Καλάσνικοφ. Πάνω στο παρμπρίζ και στα τζάμια του θηριώδους τζιπ καταμετρήθηκαν περισσότερες από 60 σφαίρες ενώ πάνω στο κορμί του γύρω στις τριάντα. Η ενέδρα είχε στηθεί κοντά στο διαμέρισμα του και αυτή τη φορά δεν βγήκε αλώβητος.

Το θύμα, ο αρχινονός της Σκόδρας

Είχε διαφύγει με ΙΧ βουλευτή

Πριν από 7 χρόνια, ως ύποπτος για διακίνηση ναρκωτικών, κατάφερε να ξεφύγει από την αστυνομία αφού βρήκε «άσυλο» και διέφυγε με το όχημα του πρώην βουλευτή Μάρκ Φρόκου. Αυτή την φορά οι εκτελεστές δεν του άφησαν κανένα περιθώριο για να επιζήσει … Τον «ράντισαν» με σφαίρες για 150 συνεχή μέτρα, κάνοντας κόσκινο το πολυτελές τζιπ του. Μέσα στο χαλάζι από σφαίρες οι βολίδες έπληξαν τον 46χρονο και στο κεφάλι αλλά και την καρδιά. Οι δράστες της εκτέλεσης του διέφυγαν γρήγορα από τη σημείο, ενώ σε κοντινή απόσταση έκαψαν το αυτοκίνητο τους στο οποίο είχαν αφήσει στην καμπίνα και τα δυο Καλάσνικοφ.

Ο πρώην βουλευτής Μάρκ Φρόκου, που πριν 6,5 χρόνια παραχώρησε το αυτοκίνητό του για να γίνει «Λούης» ο λαθρέμπορος ναρκωτικών

Στα … κατάστιχα αναφερόταν ως μαφιόζος

Το όνομα του «βαρόνου» της Σκόδρας, είχε εμπλακεί στην αστυνομική επιχείρηση «Viluni Valley», όταν κατασχέθηκαν 804 κιλά χασίς με προορισμό την Ιταλία. Τότε μάλιστα οι λαθρέμποροι στη θέα των διωκτικών αρχών πέταξαν απ΄το ταχύπλοο τα ναρκωτικά στη θάλασσα για να ξεφύγουν. Τα ξημερώματα της 2 Οκτωβρίου 2014, «βαρόνος» για να γλυτώσει τη σύλληψη κρύφτηκε στο αυτοκίνητο του πρώην βουλευτή Μαρκ Φρόκου. Με το όχημα αυτό κυκλοφορούσε απ’ το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας και μάλιστα είχε αρχικά εντοπιστεί έξω απ’ το μπαρ «Αντίκα» στη Σκόδρα.

Η «εγγυημένη» ενέδρα

Ο Θέμης Καλαποθαράκος, επέβαινε σ’ ένα “Mitsubishi Pajero” που άνηκε στην μητέρα του. Οι δυο εκτελεστές, άνοιξαν πυρ εναντίον του με ένα «Καλάσνικοφ» και ένα 9άρι πιστόλι. Ο 37χρονος, πάτησε το γκάζι για να ξεφύγει όμως στη σύντομη διαδρομή οκτώ σφαίρες τον τραυμάτισαν θανάσιμα στο θώρακα και την κοιλιά. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, μάζεψαν περισσότερους από 60 κάλυκες, σε μια ακτίνα 100 μέτρων!

Βασίλης Χήτος

https://www.newsit.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon