Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Πιστεύω Κύριε! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύθηκε: 12/04/2021 12:58 Τελευταία Ενημέρωση: 12/04/2021 14:32 Από: Tachydromos

Στο τρόπο με τον οποίο ο Κύριος θεραπεύει τις ρωγμές απιστίας που υπάρχουν μέσα στην καρδιά μας αναφέρθηκε στο σύντομο κήρυγμά του από τον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στα Τίρανα, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, την Κυριακή 12 Απριλίου.

Αναλύοντας την ευαγγελική περικοπή η οποία αναφέρεται στη θεραπεία του σεληνειαζόμενου νέου (Μάρκου 9, 17 – 31) ο Μακαριώτατος στάθηκε ιδιαίτερα στην πάντοτέ επίκαιρη, όπως τη χαρακτήρισε, απάντηση του πατέρα προ τον Ιησού: Πιστεύω Κύριε!

«Ο διάλογος που μας έχει διασώσει ο ευαγγελιστής Μάρκος, μεταξύ του πονεμένου εκείνου πατέρα και του Κυρίου μας, διατηρεί πάντοτε μια πολύ μεγάλη επικαιρότητα. Αν μπορείς, λέει ο πατέρας, βοήθησέ μας. Αλλά ο Κύριος τονίζει ότι είναι λάθος αυτή η παράκληση. Το σωστό είναι αν μπορείς εσύ να πιστέψεις: όλα είναι δυνατά σε αυτόν που πιστεύεις; Και ο πονεμένος εκείνος πατέρας απαντάει με μια κραυγή που, νομίζω, διατηρεί πάντα την επικαιρότητά της. Πιστεύω Κύριε!», ανέφερε.

Παράλληλα, τόνισε πως η ομολογία αυτή του πατέρα θα μπορούσε να προστεθεί στις σύντομες προσευχές μας, έτσι ώστε να ξεδιαλύνει τις όποιες ρωγμές απιστίας κρύβουμε στις καρδιές μας. «Αισθάνεται ότι υπάρχει η πίστη μέσα του αλλά υπάρχει μια σκιά και μια μαύρη τρύπα απιστίας. Η Εκκλησία μας έχει μερικές πολύ σύντομες προσευχές. Το Κύριες Ελέησον, το Δόξασι ο Θεός. Νομίζω και αυτή η κραυγή αυτού του πατέρα μπορεί να προστεθεί στις σύντομες προσευχές μας. Πιστεύω Κύριε! Βοήθημι τη απιστία. Πάντα μέσα στην καρδιά μας υπάρχει μια ρωγμή απιστίας. Αλλά ο Κύριος θεραπεύει αυτές τις ρωγμές και απαντά και σε αυτή τη φτωχή και αδύναμη προσευχή μας», κατέληξε.

https://www.orthodoxianewsagency.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon