Απόπειρα πρόκλησης απ’ τη VetVendosja στη Δερόπολη

Δημοσιεύθηκε: 13/04/2021 15:08 Τελευταία Ενημέρωση: 14/04/2021 15:26 Από: Tachydromos

Η παρουσία ακτιβιστών του κυβερνώντος Κόμματος του Αλμπίν Κούρτι, VetVendosja, στην Αλβανία δικαιολογείται με το γεγονός ότι έχει κατορθώσει μέσω του Πυρήνα του σχηματισμού στα Τίρανα να κατεβάσει υποψηφίους σε τρεις τουλάχιστον εκλογικές περιφέρειες.

Ωστόσο όμως το γεγονός ότι χωρίς καμιά πιθανότητα εκλογικής απήχησης κατέβασε υποψήφιο στο Αργυρόκαστρο απ’ την αρχή προκάλεσε απορίες και εύλογα ερωτήματα ως προς τις πραγματικές στοχεύσεις.

Περιττό αναφερθεί ότι το Κόμμα αυτό της Αυτοδιάθεσης διαφέρει απ’ τα κλασικά πολιτικά κόμματα δεδομένου ότι δεν διαθέτει συγκεκριμένο πολιτικό προφίλ και στηρίζεται κυρίως στον ακτιβισμό και ενέργειες που προκαλούν την κοινή γνώμη.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν βασική εξόρμηση στελεχών, βουλευτών και μάλιστα υπό διαδικασία λήψης ψήφου εμπιστοσύνης υπουργών του Κούρτι, στην Αλβανία. Η προσοχή και τα ΜΜΕ εστίασαν στην Μιρδίτα όπου υπήρξε διαδήλωση με την παρότρυνση της Αυτοδιάθεσης για κάποιο υδροηλεκτρικό έργο. Η αστυνομία προσήγαγε μερικούς απ’ αυτούς για να συνεχιστεί ο μιντιακός ντόρος.

Κλιμάκιο όμως νεαρών με τους ινστρούχτορες τους κατέβηκαν στο Αργυρόκαστρο. Την Κυριακή προ μεσημβρίας στρατοπέδευσαν δήθεν για εκδρομή στο κέντρο του μικρού χωριού Σωτήρα, στο Δήμο της Δερόπολης. Οι κάτοικοι του χωριού, υπερήλικες επί το πλείστον και υπό το βαρύ κλίμα απομόνωσης που προκαλεί η Πανδημία, πανικοβλήθηκαν απ’ τη μουσική με ερεθιστικά εθνικιστικά τραγούδια που έβαλαν οι νεαροί με φορητές στερεοφωνικές εγκαταστάσεις.

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για συμπεριφορά που αποσκοπούσε σε κάποια αντίδραση έστω των κατοίκων ώστε να υπήρχε κλιμάκωση…

Να αναφερθεί επίσης ότι επιτηδείως υπήρξε επιτήδεια προσπάθεια όπως συνδέσει την παρουσία των νέων αυτών με προεκλογικές δράσεις ομογενούς υποψηφίου βουλευτή απ’ το χώρο της αντιπολίτευσης.

Ενώ φαινομενικά η Αυτοδιάθεση κινείται κατά του κυβερνώντος ΣΚ δεν αποκλείεται στην εν λόγω περιοχή λόγω του χαρακτήρα της να αξιοποιείται η παρουσία ακτιβιστών της μέσω των υπογείων διαδρομών για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και να λειτουργεί μέσω του εκφοβισμού υπέρ της Κυβέρνησης.

Η ανάμειξη πάντως του Αλμπίν Κούρτι στην Αλβανία καυτηριάζεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο Κόσοβο καθώς επίσης απ’ τους πολιτικούς αναλυτές και διανοούμενους.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon