Απλόχερα δίνουμε μάλλον, δεν παίρνουμε

Δημοσιεύθηκε: 15/04/2021 15:31 Τελευταία Ενημέρωση: 16/04/2021 09:32 Από: Tachydromos

Σε πολυτελές έντυπο που διανέμουν οι μηχανισμοί του Ράμα και του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Δερόπολη, στα πλαίσια προεκλογικού αγώνα και προβολής του συνδυασμού τους, το κεντρικό τους κείμενο τιτλοφορείται: Να, γιατί ζητάμε απλόχερα την ψήφο σας!

Δεν πρόκειται για γλωσσικό λάθος από ανεπαρκή γνώση της Ελληνικής ή της έντονα χρησιμοποιούμενης ρήσης: δίνω, μοιράζω απλόχερα.

Μας λένε κάποιες αλήθειες με τον τίτλο αυτό.

Πρώτο ότι δεν γνωρίζουν και ούτε στις προθέσεις του αρχηγού στον οποίο έχουν υποταχθεί να δώσουν. Στόχος είναι να πάρουν. Διότι όταν «απλόχερα ζητάς» έχει ήδη έτοιμο και το πλάνο πως θα το μαζέψεις – αρπάξεις αυτό το οποίο ζητάς.

Στην προκειμένη την ψήφο λέει ο τίτλος. Θα την μαζέψουν με όποιο τρόπο είναι δυνατό σε ένα ομοίωμα δημοκρατίας και εκλογική παραφυάδα όπως ισχύουν στην Αλβανία και όπως αποδεικνύουν οι πρακτικές του 2017 και ειδικά του 2019 με τις μονοκομματικές τοπικές εκλογές.

Θα μαζέψουν επίσης απλόχερα και τα οφέλη διότι σ’ αυτό είναι αποδεδειγμένο ότι είναι μάστορες. Εξ άλλου για να διαιωνίσουν αυτό το παιχνίδι αφαίμαξης θέλουν και την δια των εκλογών νομιμοποίηση.

Ζητάμε απλόχερα την ψήφο.

Γιατί να δώσεις απλόχερα πρέπει να έχεις μεράκι και να είσαι ελεύθερος να δώσεις. Οι άνθρωποι που ζητούν απλόχερα ούτε αγάπη για τον τόπο έχουν, ούτε μεράκι και ούτε ελεύθεροι είναι.

Στην ανελευθερία τους μάλιστα θέλουν να παρασύρουν όσο πιο πολλούς απ’ τους αναγνώστες του λουστρινιού εντύπου. Και είναι βαριά σκλαβιά. Δεν πρόκειται μόνο για την δέσμευση και δουλεία στο Ράμα. Κατ επέκταση είναι υποταγή στην Τουρκία και τον Ερντογάν.

Την είδηση αυτή την αποσιωπά το πολύχρωμο, παραδόξως ευτυχισμένο εν μέσω γενικής μελαγχολίας της κοινωνίας λόγω Πανδημίας, ότι δηλαδή ο Τούρκος ήρθε στα σπίτια μας. Τον συνόδευε ο Ράμα …

Απλόχερα λοιπόν ζητούν την ψήφο μας.

Επειδή κοροϊδεύουν μάλλον, οι Έλληνες που γενικά γνωρίζουν να δίνουν απλόχερα διότι περισσεύει η αγάπη τους, αυτή τη φορά ας είναι φειδωλοί. Φειδωλοί στα λόγια και πληθωρικοί στα έργα.

Και η φειδωλότητα προφανώς αφορά στην ψήφο προς αυτούς που χλευάζουν με τη γλώσσα και με τη λογική μας. Αυτό θα είναι το πιο ευεργετικό έργο για την πατρίδα.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon