Η προεκλογική της ΟΜΟΝΟΙΑΣ- ΚΕΑΔ και οι μαυραγορίτες

Δημοσιεύθηκε: 21/04/2021 13:13 Τελευταία Ενημέρωση: 24/04/2021 23:22 Από: Tachydromos

Ίσως δεν είναι του παρόντος η ανάλυση δεδομένου ότι λίγα εικοσιτετράωρα ακόμη μας χωρίζουν απ’ τις κάλπες. Εν τούτοις αξίζει έστω μια πρώτη νύξη ώστε να μη μας διαφύγει και να ανοίξει παράθυρο για μετά τις εκλογές.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ακόμη μια φορά η ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ και ο πολιτικός της βραχίονας – Ένωση για Ανθρώπινα Δικαιώματα – ΚΕΑΔ, παρά την πολιτική ασφυξία που ενέχει η κατάσταση και το νομικό πλαίσιο περί εκλογών που ιδιαίτερα δυσκολεύει την παρουσία των μικρών πολιτικών σχημάτων, κατόρθωσε να έχει τη δική της παρουσία. Όχι απλά με υποψηφίους που εντάχθηκαν με όλη την τυπική εγκυρότητα στους συνδυασμούς της Συμμαχίας για την Αλλαγή – Δημοκρατικό Κόμμα, αλλά κυρίως με την κινητοποίηση σε όλο το γεωγραφικό χώρο όπου ιστορικά και σε σημαντικό αριθμούς ζει ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός.

Από τον Κόλπο της Αυλώνας, στη Χιμάρα, τη Δρόπολη, το Βούρκο, την Κορυτσά, Αγίους Σαράντα, Αργυρόκαστρο, τα στελέχη των δομών της Οργάνωσης βρήκαν την ευκαιρία άλλη μια φορά να στρέψουν το ενδιαφέρον και την προσοχή σε ζητήματα που άπτονται της πραγματικότητας που βιώνει η ΕΕΜ έναντι της κρατικής αδιαφορίας και της κυβερνητικής αυθαιρεσίας.

Και προφανώς στα Τίρανα όπου ο Πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα κ. Βαγγέλης Ντούλες, χάρη στην επιμονή του οποίου και την πολιτική του πείρα, λειτούργησε όλη αυτή η εκστρατεία. Στα Τίρανα τόσο στις συναντήσεις όσο στις τηλεοπτικές εμφανίσεις (ουσιαστικό εργαλείο επικοινωνίας με το εκλογικό σώμα δεδομένης της κατάστασης με τον κωροναϊό) του κ. Ντούλε η συζήτηση περιστράφηκε ακριβώς στην ουσία του πολιτικού προγράμματος του ΚΕΑΔ και τον βασικό λόγο ύπαρξης του: την προαγωγή των απαιτήσεων της ΕΕΜ και την προώθηση πολιτικών επίλυσης.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ για άλλη μια φορά δεν προσέφυγαν σε τακτικές μικροπολιτικής για την άντληση ψήφων μέσα από τα γνωστά πελατειακά τερτίπια.

Παρέμεινε σταθερή στις δικές της αρχές και στον αγωνιστικό τρόπο προβολής των θέσεων και διεκδίκησης της ψήφου. Με τον τρόπο αυτό εξ άλλου διασφαλίζει την απαραίτητη πολιτική αυτονομία και εν πάσει περιπτώσει οριοθετεί σε κάποιο βαθμό τους μετεκλογικούς της ελιγμούς.

Υπό το πρίσμα αυτό τα τρωκτικά της υπαίθρου είναι άλλη μια φορά εκτεθειμένα. Όχι μόνο ανίκανα – έχουν γεννηθεί νεκρά πολιτικά- να προβάλουν τις αξιώσεις της ΕΕΜ για μια αλλιώτικη προοπτική, αλλά επί το πλείστον μονίμως πρόθυμα για την υπονόμευση του αγώνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ. Διαφεντεύουν στο βαθμό που το αφεντικό τους επιτρέπει, σαν μαυραγορίτες της αξιοπρέπειας της κοινότητας μας, ψίχουλα του κρατικού κορβανά και ποντάρουν στην αποτυχία των μαχητών της πρώτης γραμμής.

Μετατρέπουν σε εργαλείο προσχηματικής προπαγάνδας τα rapid test και τα γεύματα με ανθρώπους των διπλωματικών αποστολών της Ελλάδας αλλά απέναντι στην αλήθεια παραμένουν εκτεθειμένοι.

Η προεκλογική της ΟΜΟΝΟΙΑΣ – ΚΕΑΔ όχι απλώς διέσωσε την αξιοπρέπεια της βαλλόμενης ΕΕΜ αλλά βάσιμα της δημιουργεί και προοπτική.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon