Αλβανικά ΜΜΕ για τα κάλπ(η)κα κόλπα του Ράμα

Δημοσιεύθηκε: 21/04/2021 09:01 Τελευταία Ενημέρωση: 21/04/2021 09:27 Από: Tachydromos

Το δημοσίευμα του protothema.gr για τα… κάλπ(η)κα κόλπα του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, που επέβαλε καθεστώς καραντίνας στα ελληνοαλβανικά σύνορα προκειμένου ν’ αποτρέψει Αλβανούς πολίτες που ζουν στη χώρα μας να ταξιδέψουν στην Αλβανία για να λάβουν μέρος στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Απριλίου, έγινε… θέμα στ’ αλβανικά ΜΜΕ.

«Ελληνικά ΜΜΕ: Καραντίνα για μετανάστες. Ο Ράμα σε κατάσταση πανικού, εμποδίζει τους Αλβανούς να ψηφίσουν» σχολιάζει η έγκυρη ενημερωτική πύλη www.syri.net που κάνει αναφορά στο δημοσίευμα του ΘΕΜΑτος.

«Η απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να επιβάλει καραντίνα 14 ημερών για όλους τους μετανάστες που προέρχονται από την Ελλάδα, έφερε έντονη αντίδραση από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία την αποκαλούν αντιδημοκρατική δράση και ένα τέχνασμα του Ράμα. Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» αναφέρει πως η απόφαση αυτή, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, αποτελεί τέχνασμα του πρωθυπουργού Έντι Ράμα» αναφέρει μεταξύ άλλων το αλβανικό δημοσίευμα.

Όπως έγινε γνωστό, η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων της Αλβανίας αποφάσισε την επιβολή 14μερης καραντίνας σε όσους πολίτες εισέρχονται στη χώρα από Ελλάδα και Σκόπια. Αυτό, σχεδόν μία εβδομάδα πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία.

Η κίνηση αυτή εκτιμάται, απ’ οργανώσεις ομογενών αλλά και από κόμματα της αντιπολίτευσης στην Αλβανία, πως αποσκοπεί στην παρεμπόδιση όσων Αλβανών πολιτών θα θελήσουν να ταξιδέψουν από την Ελλάδα προς την Αλβανία για να ψηφίσουν στις 25 Απριλίου. Δεν αποτελεί εξάλλου μυστικό, πως ο Ράμα θεωρεί τους Αλβανούς πολίτες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, ως παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα εις βάρος του. Ουσιαστικά με την επιβολή του μέτρου της καραντίνας, αποθαρρύνει όσους και όσες σκόπευαν να ταξιδέψουν στην Αλβανία για ν’ ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Η απόφαση αυτή, στοχεύει και τους ομογενείς Βορειοηπειρώτες που ζουν στην Ελλάδα. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Χειμαρριωτών που εδρεύει στην Αθήνα.

https://www.protothema.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon