Σκάνδαλο: Το αλβανικό Κτηματολόγιο υπόσχεται άμεσες νομιμοποιήσεις ακινήτων για τους ψηφοφόρους του Ράμα

Δημοσιεύθηκε: 21/04/2021 12:47 Τελευταία Ενημέρωση: 21/04/2021 12:48 Από: Tachydromos

Αλβανός δημοσιογράφος προχώρησε σήμερα σε δημόσια καταγγελία μιας υπόθεσης σκανδάλου που σχετίζεται με το διευθυντή του Κτηματολογίου της χώρας.

Σύμφωνα με ηχογράφηση που κοινοποιήθηκε στα Μ.Μ.Ε. ο διευθυντής του Κτηματολογίου της χώρας Artan Lame, δίνει οδηγίες στους υφισταμένους του σχετικά με τη διαδικασία νομιμοποίησης ιδιοκτησιών.

Στη συγκεκριμένη συνομιλία που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του, ο επικεφαλής γραμματέας δίνει εντολή για νομιμοποίηση ένα μήνα πριν τις εκλογές.

Ο Lame ισχυρίζεται ότι οι νομιμοποιήσεις αποτελούν τεράστιο εκλογικό κόστος και εάν οι κάτοικοι στερούνται αυτών τότε οι ψήφοι εξαφανίζονται.

Ο ίδιος εξηγεί επίσης πως στη χώρα υπάρχουν 320 χιλιάδες αιτήσεις για έγκριση νομιμοποίησης, εκ των οποίων οι 150 χιλιάδες έχουν γίνει και έχουν απομείνει μόνο 170 χιλιάδες, εκ των οποίων μόνο οι 60 χιλιάδες μπορούν να νομιμοποιηθούν. Το τι θα συμβεί με τις άλλες 120 χιλιάδες, παραμένει άγνωστο.

Επίσης εδώ εισχωρεί η επίμαχη ηχογράφηση σύμφωνα με την οποία ο Lame ζητά να μην ειπωθεί πως οι 120 χιλιάδες αιτήσεις δε μπορούν να νομιμοποιηθούν, μιας και αυτό σημαίνει πως οι ψηφοφόροι θα δυσαρεστηθούν και δε θα ψηφίσουν το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Επίσης ο Lame εξηγεί ότι η απόφαση ελήφθη σε πλήρη συμφωνία με τον πρωθυπουργό Ράμα.

"Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό πριν από περίπου ένα μήνα για τη συνεχιζόμενη διαδικασία νομιμοποίησης, παρουσίασα την κατάσταση και ξεκίνησα τη συνάντηση για να ενημερώσω και να λάβω μια πολιτική συμβουλή σχετικά με το πώς θα συνεχιστεί η διαδικασία και η λογική μου ήταν Αυτό: Σε αυτές τις 320 χιλιάδες αντικείμενα που έχουν κάνει αίτηση οι περίπου 150 έχουν κλείσει, πράγμα που σημαίνει ότι απομένουν άλλες 170 χιλιάδες, από αυτές μόνο περίπου οι 60 χιλιάδες είναι σωστές.

Οι άλλες είναι άχρηστες ή δεν πρέπει να γίνουν επειδή είναι παράνομες, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 100 χιλιάδες άδειες, 100 χιλιάδες αντικείμενα που συνειδητά θα κρατήσουμε επειδή είναι άνθρωποι που τους πετάμε στο άλλο μέρος (εννοεί το Δημοκρατικό Κόμμα)", αναφέρει μεταξύ των άλλων ο Lame.

Για ακόμη μία φορά παραμονές των εκλογών η νυν αλβανική κυβέρνηση βρίσκεται και πάλι εκτεθειμένη μέσω των ιδίων της των πράξεων.

Όλες οι δημόσιες υπηρεσίες φαίνεται ξεκάθαρα πως λειτουργούν ενορχηστρωμένες στα σχέδια της κυβέρνησης Ράμα.

https://www.himara.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon