Δεν παραιτείται ο Πρόεδρος Μέτα

Δημοσιεύθηκε: 28/04/2021 15:32 Τελευταία Ενημέρωση: 28/04/2021 17:21 Από: Tachydromos

Θεωρώντας ότι οι εκλογές της 25ης Απριλίου δεν υπήρξαν δίκαιες κι ελεύθερες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Ιλίρ Μέτα δήλωσε σήμερα ότι θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντα του έως την ολοκλήρωση της θητείας δηλαδή την 24η Ιουλίου 2022.

Αυτό ομολογεί με έμμεσο τρόπο σε ανακοίνωση της Προεδρίας σήμερα. Στην ουσία δια αυτής συγχαίρει το Κόμμα που ο ίδιος ίδρυσε, το Σοσιαλιστικό Κίνημα για Ενσωμάτωση του οποίου ηγείται η σύζυγος Μονίκα Κρυεμάδι. Στην ίδια μάλιστα δίνει άφεση καθώς προηγουμένως αυτή είχε δημοσίως ομολογήσει ότι ήταν λάθος η παραίτηση της κοινοβουλευτικής τους ομάδας το 2019 και αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δικαιώνεται εκ των υστέρων καθώς είχε κρίνει λάθος κίνηση τόσο του Κινήματος όσο και του Δημοκρατικού Κόμματος να παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές απ’ τα αξιώματα τους.

Η δήλωση του όμως ότι δεν παραιτείται όπως είχε δηλώσει για την περίπτωση που τις εκλογές κέρδιζε το Σοσιαλιστικό Κόμμα και ο Έντι Ράμα – έχοντας όμως προσθέσει ότι προϋπόθεση είναι οι εκλογές να είναι έντιμες και δίκαιες – προκαλεί άμεσα την αντίδραση των Σοσιαλιστών. Να ολοκληρώσουμε την καταμέτρηση και να ετοιμάσουμε τα χαρτιά της συνταξιοδότησης του Προέδρου – γράφει σε ανάρτηση του ο Γενικός Γραμματέας του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ταουλάντ Μπάλα. Προ μηνών η Βουλή είχε συγκροτήσει Ανακριτική Επιτροπή για τις Ενέργειες του Προέδρου όπως παρεμποδίσει τη διενέργεια τοπικών εκλογών.

Και άμεση είναι υπήρξε η απάντηση του Εκπροσώπου Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας σε τόνους μάλιστα απειλητικούς: εάν τολμάτε πλησιάστε εχθροί της Αλβανίας και της δημοκρατίας!

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon