Οι μυστικές υπηρεσίες φακελώνουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Δημοσιεύθηκε: 25/05/2021 11:29 Τελευταία Ενημέρωση: 27/05/2021 09:27 Από: Tachydromos

Μέσα στα άλλα που τεκταίνονται στην Ανακριτική Επιτροπή περί Αντισυνταγματικής Δράσης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Αλβανίας, μεταξύ των άλλων τείνει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι στα πρακτικά συνεδριάσεων της συμπεριλαμβάνεται και Έκθεση της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Η υπόθεση έχει σπουδαία πολιτική και νομική σημασία.

Μάλιστα σήμερα από πρωινές ώρες η Επιτροπή συνεδριάζει για τα τελικά συμπεράσματα και την έγκριση της Έκθεσης για την Ολομέλεια. Δεν αναμένονται εκπλήξεις εξ άλλου. Η Έκθεση θα εισηγηθεί την καθαίρεση του κ. Ιλίρ Μέτα απ’ το ύπατο πολιτειακό αξίωμα. Στη συνέχεια και λίγο πριν τη λήξη της εαρινής περιόδου, που θα είναι εξ άλλου και η τελευταία υπό την παρούσα σύνθεση η Βουλή θα ψηφίσει την έγκριση των συμπερασμάτων ώστε το Ψήφισμα της πάρει το δρόμο για το Συνταγματικό Δικαστήριο – αρμόδιο κατά το Νόμο για τη λήξη της θητείας του Προέδρου.

Προφανώς πρόκειται για πρωτοφανή εξέλιξη καθώς είναι βαρύ το κατηγορητήριο περί αντισυνταγματικής δραστηριότητας σε μια εύφλεκτη πολιτική συγκυρία.

Όπως αναφέρουν έγκυρα ρεπορτάζ κατόπιν αιτήματος μελών της Ανακριτικής Επιτροπής ζητήθηκε εισήγηση και απ’ την Μυστική Υπηρεσία. Όντως μια τέτοια Έκθεση έφτασε έχοντας όμως την υποσημείωση «απόρρητη». Ως εκ τούτου δεν γίνεται γνωστό το περιεχόμενο.

Ωστόσο όμως εικάζεται ότι οι αξιωματική της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είχαν στο καταπόδι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την προεκλογική περίοδο τις προηγούμενες εβδομάδες. Έχουν κρατήσει σημείωση τα ραντεβού του Προέδρου και έχουν τσεκάρει το ποιόν των πολιτών που εκείνος συνάντησε.

Τις πρώτες μέρες της συνεδρίας της εν λόγω Επιτροπής εξ άλλου με βάση λεχθέντα από μέλος της βουλευτή δήθεν της αντιπολίτευσης υπήρξαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας της Αλβανίας κ. Ιλίρ Μέτα με μέλη της «Χρυσής Αυγής» που μάλιστα επέμεινε να τις κάνει παρά τις θεσμικές προειδοποιήσεις της Υπηρεσίας Πληροφοριών (SHISH).

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon