Εγγραφές στο Κολλέγιο Πνοή Αγάπης

Δημοσιεύθηκε: 29/05/2021 13:20 Τελευταία Ενημέρωση: 31/05/2021 08:22 Από: Tachydromos

Στην ουσία κάθε χρόνο οι διαδικασίες προεπιλογής και εγγραφής μαθητών για το Γενικό και τις ειδικότητες του Επαγγελματικού Λυκείου του Κολλεγίου «Πνοή Αγάπης» στο Μεσοπόταμο, μετατρέπονται σε μαθητικές γιορτές.

Ειδικά δε πέρυσι και φέτος όπου οι συνθήκες διαχείρισης της Πανδημίας του κορωναϊού επέβαλαν και την αποχή από την εκπαιδευτική διαδικασία στις αίθουσες των σχολείων αλλά και τη μη διοργάνωση μαθητικών εκδηλώσεων, είναι όντως μια μοναδική ευκαιρία. Για τους υποψήφιους μαθητές και τις μαθήτριες. Αλλά και για τους γονείς ώστε συνοδεύοντας τους να ζουν τόσο τη χαρά της προόδου.

Δεν είναι πράγματα αυτονόητα δεδομένου ότι πολλοί μαθητές – οι περισσότεροι – εξ άλλου έρχονται από προηγούμενες σχολικές μονάδες της υπαίθρου και με ελάχιστους μαθητές πράγμα που έχει στερήσει στα παιδιά συγκεκριμένα πράγματα κοινωνικοποίησης και εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Είναι μια άλλη τεράστια διάσταση της έτσι κι αλλιώς τεραστίας προσφοράς του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος, δημιούργημα της αγάπης αλλά και της σοφής γενναιότητας σε ανάλογες πρωτοβουλίες του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. κ. Αναστασίου.

Μάλιστα φέτος για το Κολλέγιο είναι και σημαντική επέτειος: συμπλήρωσε ήδη 15 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς. Το 2006 ξεκίνησε με το δισταγμό μάλιστα εάν θα πετύχαινε. Δεν είναι και απ’ τα πιο εύκολα εγχειρήματα να δημιουργήσει κανείς εκ του μηδενός όντως Επαγγελματικό Λύκειο με ειδικότητες αιχμής στην ύπαιθρο. Το πιο απλό ας σκεφτεί κανείς και ωστόσο απαραίτητο όπως η πρόσβαση στο διαδίκτυο και σε τηλεφωνικές υπηρεσίες το 2006 όταν ξεκίνησε ήταν ανέφικτο…

Η θέληση όμως του Αρχιεπισκόπου να συνδράμει την τοπική κοινωνία και να ανοίξει πρωτοπόρες προοπτικές για τους νέους στον τόπο τους και με την προσδοκία μάλιστα να μείνουν εδώ, έκανε ώστε να ξεπεραστούν πολλά προβλήματα. Έφερε δε ως καρπό όχι μόνο τους πλέον των 350 αποφοίτων του Λυκείου αλλά και την εμπέδωση της πεποίθησης ότι πρόκειται για ένα σχολείο ιδιαίτερα απαιτητικό.

Το συνολικό έργο που επιτελείται θέλει σελίδες και ειδικά ρεπορτάζ να περιγραφεί και συμπεριλάβει όλες τις πτυχές του. Επί το πλείστον δε να αναδείξει την προσφορά στην όλη αναβάθμιση της κοινωνίας της περιοχής.

Απόδειξη όλων τούτων ότι για τις θέσεις που ετησίως προσφέρει στο Γενικό Λύκειο αλλά και τις ειδικότητες της Πληροφορικής, Νοσηλευτικής, Ηλεκτρολόγων κ.α. του Επαγγελματικού Λυκείου παρουσιάζονται περισσότεροι του διπλασίου αριθμού υποψήφιοι. Και όλοι τους με τις καλύτερες επιδώσεις απ’ την προηγούμενη εκπαίδευση στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Οι εισαγωγές των αποφοίτων σε πανεπιστημιακές σχολές στην Αλβανία και την Ελλάδα ή άλλες χώρες αποδεικνύουν το σπουδαίο έργο που γίνεται στο Γενικό Λύκειο και επί το πλείστον τη μέριμνα στην κατάρτιση στην Ελληνική γλώσσα των μαθητών και μαθητριών. Το Κολλέγιο δεν χαρακτηρίζεται αδίκως ως Αλβανο-Ελληνικό. Ούτε το δικαιολογεί μόνο λόγω της σύνθεσης του μαθητικού του κόσμου όπου πολλοί μαθητές είναι από οικογένειες ελληνικής καταγωγής απ’ την ΕΕΜ της περιοχής.

Κυρίως αφορά στην περίθαλψη που γίνεται της Ελληνικής γλώσσας με προγράμματα ευέλικτα και με κύκλους πέραν του υποχρεωτικού εκπαιδευτικού προγράμματος.

Κατ αυτό τον τρόπο μαθητές μη ελληνικής καταγωγής ήδη απ’ το δεύτερο έτος φοίτησης τους αποκτούν το Πιστοποιητικό Ελληνικής Γλώσσας (εξ άλλου του Πνοή Αγάπης είναι ένα Κέντρο Εξετάσεων της Ελληνικής πιστοποιημένο απ’ το αρμόδιο φορέα στην Ελλάδα) και κατ αυτό τον τρόπο εγγράφονται στα Πανεπιστήμια εξοικονομώντας το προκαταρκτικό έτος εκμάθησης της γλώσσας. Επί το πλείστον δε μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία εκμάθησης της γλώσσας, εξοικείωσες με τον ελληνικό πολιτισμό και το εκπαιδευτικό γίγνεσθαι στην Ελλάδα οδηγούνται στη σωστή επιλογή για ανώτερες σπουδές σε ελληνικά ή κυπριακά πανεπιστήμια. Για δε τους μαθητές ελληνικής καταγωγής γίνεται εντατική κι ενισχυτική διδασκαλία στην Έκθεση (δωρεάν προσφορά του Κολλεγίου) και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στην εισαγωγή Ομογενών στις πανεπιστημιακές σχολές είναι το καλύτερο τεκμήριο για το βάθος και την ποιότητα της εργασίας που γίνεται.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon