Sail to Freedom: Η μεγάλη γιορτή της Ομογένειας στη Νέα Υόρκη για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Δημοσιεύθηκε: 05/06/2021 21:20 Τελευταία Ενημέρωση: 05/06/2021 21:20 Από: Tachydromos

Στις 6 Ιουνίου, η καρδιά του Απανταχού Ελληνισμού θα χτυπήσει στη Νέα Υόρκη. Στην πόλη των ΗΠΑ θα διοργανωθεί η επετειακή εκδήλωση «SAIL TO FREEDOM» (www.greece2021.nyc), η οποία αποτελεί ύμνο για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση αλλά και για τη συμβολή που είχε ο φιλελληνισμός σε αυτήν.

Πρόκειται για μία εντυπωσιακή εκδήλωση, η οποία θα αναδείξει το καθοριστικό ρόλο των φιλελλήνων και ιδιαίτερα των φιλελλήνων της Αμερικής. Το βασικό μέρος των δρώμενων θα περιλαμβάνει μία παρέλαση κλασικών σκαφών στη θάλασσα της Νέας Υόρκης. Με αυτό τον τρόπο θα αναδειχθεί η συνεισφορά της Ελληνικής Ναυτιλίας στην Εθνική Εξέγερση του 1821. Τα σκάφη θα καταλήξουν συμβολικά στο Άγαλμα της Ελευθερίας, το οποίο συμβολίζει την ελευθερία όλων των Εθνών.

«Γιορτάζουμε το ελληνικό πνεύμα, τις αξίες μας και τις έννοιες «Ελευθερία» και «Δημοκρατία» με ένα εμπνευσμένο και μοναδικό εγχείρημα που θα μαγνητίσει τα φώτα όλου του κόσμου. Οι πρόγονοι μας πάλεψαν και πέθαναν όχι μόνο για τη χώρα αλλά και για την ιδέα της ελεύθερης βούλησης, της ελεύθερης έκφρασης, της ελεύθερης δράσης και για την ελευθερία που απορρίπτει την τυραννία», δήλωσε η Ευαγγελίνα Πλακάς, εκδότρια του Hellenic Golden Directory και της ομογενειακής ενημερωτικής ιστοσελίδας www.hellenicdailynewsny.com.

Επίτιμος Επικεφαλής της διοργάνωσης είναι ο ομογενής επιχειρηματίας, με ευρύτατη δράση στην κοινωνική αλληλεγγύη, Γιάννης Κατσιματίδης. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Ευλαμπία Ρέβη, ενώ την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Κώστας Κιμούλης. Η μουσική θα είναι του Νίκου Τερζή. Την έναρξη της εκδήλωσης θα κηρύξει η παράδοση της Μανιάτικης Σημαίας «ΝΙΚΗ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ» απο τη Μανιάτισσα διακεκριμένη δημοσιογράφο Σπυριδούλα Ίριδα Σπανέα.

Δείτε το βίντεο:

Η επίσημη ομιλία από την Katherine Elizabeth Fleming, Πρύτανη και Καθηγήτρια Τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και η ποίηση της δημοσιογράφου και Βραβευμένης ποιήτριας Κλέλιας Χαρίση αφιερωμένη στα 200 χρόνια απο την Ελληνική Επανάσταση , θα σηματοδοτήσουν την έναρξη του Κεντρικού Event. Όταν η νηοπομπή θα φτάσει στο Άγαλμα της Ελευθερίας, η διεθνώς αναγνωρισμένη performer εναέριου χορού Τζένιφερ Κόβατς, θα πραγματοποιήσει μία εντυπωσιακή παράσταση με πολλούς συμβολισμούς.

Υποστηρικτές της καμπάνιας «Sail to Freedom» είναι Έλληνες που αποτελούν το μέλλον της χώρας, όπως Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές που δόξασαν τα ελληνικά χρώματα και προσωπικότητες από τον χώρο της τέχνης, των επιχειρήσεων, της πολιτικής και των γραμμάτων.

Το zougla.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της μεγάλης εκδήλωσης και θα την παρουσιάσει ζωντανά αύριο 6 Ιουνίου στις 22:00!

https://www.zougla.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon