Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της ΕΕ υποστηρίζει την είσοδο των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων στο μπλοκ

Δημοσιεύθηκε: 07/06/2021 07:26 Τελευταία Ενημέρωση: 07/06/2021 07:26 Από: Tachydromos

Η Ε.Ε. διεξάγει ήδη ενταξιακές συνομιλίες με το Μαυροβούνιο και τη Σερβία, ενώ η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία είναι επίσημοι υποψήφιοι.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σάσολι ζήτησε να επιτραπούν τα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι η επέκταση της Ε.Ε. θα ήταν θετική για την ειρήνη και την ευημερία. «Η διεύρυνση μπορεί να αποφέρει τεράστια οφέλη τόσο στην περιοχή όσο και στην Ευρώπη στο σύνολό της, συμβάλλοντας στη διασφάλιση μιας σταθερής, ευημερούσας και ειρηνικής ηπείρου», δήλωσε ο Σάσολι, ανέφερε η Welt (εφημερίδα της Γερμανίας) στις 6 Ιουνίου. Αλλά πόσο γρήγορα μπορούν να ενταχθούν εξαρτάται από τη Δύση Εκπλήρωση των κριτηρίων προσχώρησης των βαλκανικών χωρών. «Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει ακόμη να ολοκληρωθούν σε κάθε μία από αυτές τις χώρες», δήλωσε ο Σάσολι προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει επίσης να τηρήσει τις υποσχέσεις της και να αναγνωρίσει την πρόοδο. Η Ε.Ε. διεξάγει ήδη ενταξιακές συνομιλίες με το Μαυροβούνιο και τη Σερβία, ενώ η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία είναι επίσημοι υποψήφιοι.

Να θυμίσουμε πως ο Σασόλι σύμφωνα με τη Wilkipedia γεννήθηκε στις 30 Μαΐου 1956 και είναι Ιταλός πολιτικός και δημοσιογράφος, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος και μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2009,ενώ εξελέγη Πρόεδρος του στις 3 Ιουλίου 2019 με 128.533 ψήφους.Στις 2 Ιουλίου 2019 προτάθηκε από την Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών ως νέος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Την επόμενη ημέρα, ο Σασόλι εξελέγη Πρόεδρος του κοινοβουλίου με 345 ψήφους υπέρ, διαδεχόμενος τον Αντόνιο Ταγιάνι. Επίσης, είναι ο έβδομος Ιταλός πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

https://sputniknews.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon