Η Βουλή απέπεμψε τον Πρόεδρο Μέτα

Δημοσιεύθηκε: 09/06/2021 17:13 Τελευταία Ενημέρωση: 09/06/2021 17:21 Από: Tachydromos

Η Βουλή της Αλβανίας απέπεμψε τον Πρόεδρο της χώρας Ίλιρ Μέτα με την κατηγορίας της παραβίασης του Συντάγματος κατά τις εκλογές.

Το αλβανικό κοινοβούλιο κατηγόρησε την Τετάρτη τον Πρόεδρο Ίλιρ Μέτα για παραβίαση του συντάγματος και τον απέπεμψε από τη θέση του.

Σε μια έκτακτη σύνοδο, το κοινοβούλιο ψήφισε 104 υπέρ και 7 κατά για την αποβολή του προέδρου ενώ τρεις απείχαν.

Η τελική έγκριση αναμένεται από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας εντός τριών μηνών.

Η έκθεση της κοινοβουλευτικής έρευνας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Μέτα παραβίασε το σύνταγμα με την προκατειλημμένη του προσέγγιση ενάντια στους κυβερνώντες Σοσιαλιστές κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής εκλογικής εκστρατείας στις 25 Απριλίου.

Η έκθεση ανέφερε ότι ο Μέτα παραβίασε 16 άρθρα και επίσης υποκίνησε βία.

Ο Μέτα είχε καταγγείλει την προσπάθεια έρευνας υποστηρίζοντας ότι είναι παράνομη. Στα τέλη Απριλίου, 49 σοσιαλιστές βουλευτές συγκάλεσαν από την ερευνητική επιτροπή. Κατηγορούν τοn Μέτα, πρώην σοσιαλιστή πρωθυπουργό που έφυγε από το κόμμα πριν από πολλά χρόνια, για υποκίνηση βίας στο έθνος των Βαλκανίων και συμπαιγνία με την αντιπολίτευση πριν από τις εκλογές.

Το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα κατέληξε να κερδίσει 74 από τις 140 έδρες του κοινοβουλίου στις εκλογές της 25ης Απριλίου, κερδίζοντας την τρίτη τετραετή θητεία του.

https://sputniknews.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon