Όχι μόνο τα drones αλλά και αντιδημοκρατικά χούγια

Δημοσιεύθηκε: 11/06/2021 14:09 Τελευταία Ενημέρωση: 12/06/2021 09:36 Από: Tachydromos

Με μια ακραία αντιδημοκρατική και αήθη επιθετικότητα ο Υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας κ. Μπλεντάρ Τσούτσι, αντίδρασε δημόσια εις βάρος Δικαστή του Πρωτοβάθμιου Διοικητικού Δικαστηρίου στην Επαρχία Αργυροκάστρου.

Μόλις επέστρεψε απ’ την Τουρκία προέβη σε αβάσιμη δήλωση αναφέροντας ονομαστικά τον Δικαστικό λειτουργό Ελιντόν Παπαζήση του οποίου αποφάσεις δεν είναι όπως φαίνεται αρεστές στην ομάδα που συνθέτει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Δεν γίνεται λόγος για ατόπημα. Ο κ. Τσούτση δεδομένου ότι πριν τις σπουδές του στη Νομική είχε περάσει και απ’ τη διαβόητη σχολή κατάρτισης των στελεχών της Σιγκουρίμι γνωρίζει πολύ καλά τους τρόπους τρομοκράτησης.

Επί το πλείστον δε και του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Αναφέροντας ονομαστικά τον κ. Παπαζήση ότι με τις αποφάσεις του παρεμποδίζει τη διαβόητη θερινή επιχείρηση κατεδαφίσεων στην παράκτια περιοχή των Εξαμιλίων, τρομάζει τους άλλους δικαστές. Επί το πλείστον στην κοινωνία για άλλη μια φορά θυματοποιεί την Κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα διότι την εμποδίζει το δικαστικό σύστημα!!!

Δεν υπολογίζει βέβαια συνέπειες της πράξεις του όταν και οι απλοί πολίτες θα μπορούν πλέον να στοχοποιούν τους δικαστές όσες φορές δεν αποφασίζουν υπέρ τους.

Δεν είναι βέβαια μεμονωμένη η αντίδραση του Υπουργού Εσωτερικών. Είναι επιλογή του κ. Ράμα από τότε που ανέλαβε την εξουσία. Προσβάλει όλους τους θεσμούς της ευνομούμενης δημοκρατίας προκειμένου να τους καθυποτάξει ή να έχει προσανατολίσει την κοινή γνώμη στο συμπέρασμα ότι ο ίδιος είναι ο μόνος άφθαρτος, ηθικά ακέραιος και ως εκ τούτου εγγυητής της λειτουργίας του κράτους.

Πρόκειται για συμπεριφορά χαλίφη με το μοναδικό νομικό εργαλείο τη Σαρία.

Πρόκειται ίσως για σύμπτωση αλλά η αντίδραση του Υπουργού Εσωτερικών, που εκλέγεται μάλιστα βουλευτής στην Περιφέρεια Αργυροκάστρου, εκδηλώθηκε με την επιστροφή από ταξίδι στην Άγκυρα. Εκτός απ’ την επίδειξη των drones φαίνεται να πήρε εκεί και ταχύρυθμα μαθήματα καταστολής και υποταγής των θεσμών.

Δεδομένου όμως ότι στην Αλβανία με την επίβλεψη των ΗΠΑ και χρηματοδότηση απ’ την ΕΕ αναδομείται εκ θεμελίων το δικαστικό σώμα και εν γένει το σύστημα απόδοσης δικαιοσύνης, η περίπτωση δεν πέρασε απαρατήρητη. Το Ανώτερο Δικαστικό Συμβούλιο που λειτουργεί υπό θεσμοθετημένη νομικά και συνταγματικά επίβλεψη νομικών της Πρεσβεία των ΗΠΑ προέβη σε άμεση δήλωση όχι απλά για την προστασία του συγκεκριμένου Δικαστή.

Στην ουσία για την προστασία του συστήματος. Οι φόβοι ούτως ώστε και για το σύστημα που προκύπτει μετά την ριζική μεταρρύθμιση τεθεί υπό την αμφισβήτηση των πολιτών, λόγω συμπεριφορών όπως του Υπουργού Εσωτερικών, είναι βάσιμοι.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon