Rama και Blinken συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες

Δημοσιεύθηκε: 14/06/2021 09:12 Τελευταία Ενημέρωση: 14/06/2021 09:12 Από: Tachydromos

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken συναντήθηκε χτες στις Βρυξέλλες με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Edi Rama ο οποίος βρίσκεται στο Βέλγιο για την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

«Νομίζω ότι έχουμε θέσει ένα πολύ ισχυρό παράδειγμα για άλλους σήμερα σχετικά με την ανάγκη να διασφαλίσουμε ότι όταν πρόκειται για τα πιο ευαίσθητα στην τεχνολογία δίκτυα πρέπει να συνεργαστούμε με αξιόπιστους προμηθευτές και νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό και πολύ ισχυρό μήνυμα που στάλθηκε σε άλλους και το πιο σημαντικό, είμαστε ευγνώμονες για το έργο που έχουν κάνει οι ΗΠΑ και η Αλβανία μαζί, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης του Defender 21. που ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Ανυπομονούμε να λάβετε τη θέση σας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, έχουμε πολύ καλή δουλειά να κάνουμε εκεί και από κάθε άποψη, αυτή η εταιρική σχέση γίνεται ισχυρότερη και βαθύτερη και εκτιμούμε πολύ την ηγεσία σας για να το κάνετε αυτό.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός Rama είπε: «Για εμένα και για εμάς στην Αλβανία είναι μια πολύ σημαντική στιγμή γιατί, όπως πιστεύω, γνωρίζετε ότι έχουμε αναλάβει αυτήν την πρωτοβουλία από την πλευρά μας για αρκετά χρόνια και ζητάμε από άλλους να γίνουν μέρος και όλοι να καταβάλουν προσπάθειες για έναν ασφαλή επικοινωνιακό διάδρομο και να θέσουμε αυτόν τον διάδρομο πολλών σημαντικών υπηρεσιών στα χέρια των αλβανικών θεσμικών οργάνων, ώστε να μην επιτρέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο από τρίτους παράγοντες. Ελπίζω ότι μαζί μπορούμε να πείσουμε κι άλλους φίλους στην περιοχή.

«Δίνεις ένα πολύ καλό παράδειγμα, είμαστε ευγνώμονες που έχουμε συμμάχους» είπε ο υπουργός Blinken.

Ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Edi Rama, υπέγραψαν χθες μνημόνιο κατανόησης μεταξύ της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και του Συμβουλίου Υπουργών της Δημοκρατίας της Αλβανίας σχετικά με την ασφάλεια 4G και 5G.

/ibna.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon